Weather Icon
Γενικά θέματα 19 Αυγούστου 2009

Έρογλου: Όχι σε λύση στη βάση Αναν

Έρογλου: Όχι σε λύση στη βάση Αναν

-ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών υποστήριξε ότι «υπάρχει κατοχή στο νησί, αλλά είναι οι Ε/κ που κατέλαβαν δια της βίας την Κυπριακή Δημοκρατία εδώ και 46 χρόνια», κατά την έκφρασή του.
-«Αν ετοιμαστεί νέο σχέδιο λύσης για το Κυπριακό, αυτό δεν θα πρέπει να είναι στη βάση του σχεδίου Ανάν. Επίσης δεν θα πρέπει να παραγνωρίζονται τα γεγονότα πριν από το 1974», κατέληξε.

Έρογλου: Όχι σε λύση στη βάση Αναν
Ο λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων Ντερβίς Ερογλου δήλωσε ότι σε περίπτωση που ετοιμαστεί νέο σχέδιο λύσης για το Κυπριακό, αυτό δεν θα πρέπει να είναι στη βάση του σχεδίου Ανάν.

Μιλώντας χθες σε εκδήλωση στη Λεύκα, κάλεσε τους Τ/κ να ενωθούν για να υπερασπίσουν το παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα.

Πρόσθεσε ότι κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν την τ/κ πλευρά σαν την πλευρά που δεν έχει άλλη εναλλακτική επιλογή εκτός από τη λύση ενώ ισχυρίστηκε ότι «λύση μπορεί να εξευρεθεί εφόσον και η ε/κ πλευρά έχει τη θέληση για εξεύρεση λύσης».

«Αν ετοιμαστεί νέο σχέδιο λύσης για το Κυπριακό, αυτό δεν θα πρέπει να είναι στη βάση του σχεδίου Ανάν. Επίσης δεν θα πρέπει να παραγνωρίζονται τα γεγονότα πριν από το 1974», κατέληξε.

Οζγκιουργκιούν: Οι Ε/κ κατέλαβαν την Κύπρο
Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν ισχυρίστηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι «απρόθυμη» για λύση στο Κυπριακό.

Ο κ. Οζγκιουργκιούν, με χθεσινή γραπτή δήλωση, η οποία δημοσιεύεται στον τ/κ Τύπο, ανέφερε ότι
οι εγγυήσεις της Τουρκίας θα πρέπει να συνεχιστούν και ότι οι Τ/κ ποτέ δεν θα εγκρίνουν οποιαδήποτε λύση που θα προνοεί το αντίθετο.

Αναφερόμενος
στην ομιλία που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, στη Λεμεσό την περασμένη Παρασκευή στην οποία χαρακτήρισε την Τουρκία ως κατοχική δύναμη, ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών υποστήριξε ότι «υπάρχει κατοχή στο νησί, αλλά είναι οι Ε/κ που κατέλαβαν δια της βίας την Κυπριακή Δημοκρατία εδώ και 46 χρόνια», κατά την έκφρασή του.

Οι Τ/κ, συνέχισε, «δεν θα επιτρέψουν ούτε σε ένα Τούρκο στρατιώτη να εγκαταλείψει το νησί πριν σταματήσει η πολιτική μη λύσης που ακολουθεί η ε/κ πλευρά», όπως ισχυρίστηκε.

Καταλήγοντας, ο κ. Οζγκιουργκιούν κάλεσε την ε/κ πλευρά «να αναλάβει τις ευθύνες της»,
κατά την έκφραση του, ώστε να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube