REAL TIME |

Weather Icon

«Εξολοθρεύει» Βρετανούς στρατιώτες το Αφγανιστάν

Σε φόρμα οι Ταλιμπάν λίγες μέρες πριν από τις εκλογές
Ένας Βρετανός στρατιώτης βρήκε το θάνατο από έκρηξη κατά τη διάβαση της περιπολίας του στο νότιο Αφγανιστάν, ανεβάζοντας στους 201 τον αριθμό των νεκρών οπλιτών της χώρας από την έναρξη των επιχειρήσεων το 2001.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΑΛΙΜΠΑΝ
Θα χρησιμοποιήσουμε νέες τακτικές, που θα έχουν στόχο τα εκλογικά τμήματα

Ο στρατιώτης, που ανήκε στο δεύτερο τάγμα του Βασιλικού Συντάγματος Τυφεκιοφόρων, υπέκυψε στα βαριά τραύματα που υπέστη από την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε στη διάρκεια πεζής περιπολίας κοντά στο Σανγκίν το Σάββατο, στα βόρεια της επαρχίας Χελμάντ, ανακοίνωσε το Υπουργείο.
Με το νέο θάνατο, ο απολογισμός των απωλειών στο Αφγανιστάν φθάνει τους 201 νεκρούς. Το Σάββατο, το Υπουργείο Αμύνης είχε ανακοινώσει ότι ξεπεράστηκε το συμβολικό φράγμα των 200 θανάτων, ενημερώνοντας για την απώλεια ενός οπλίτη σε έκρηξη στις 13 Αυγούστου. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν χαρακτήρισε «βαθιά τραγικό» το γεγονός πως ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 200, αλλά τόνισε πως τα βρετανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν έχουν να επιτελέσουν μία «ζωτικής σημασίας επιχείρηση» και να μην επιτρέψουν στην Αλ Κάιντα να χρησιμοποιήσει τη χώρα αυτή ως εφαλτήριο για επιθέσεις εναντίον της Βρετανίας, ή άλλης χώρας.

Νέες απειλές Ταλιμπάν
Τη ίδια ώρα, Ταλιμπάν απείλησαν για πρώτη φορά χθες πως θα επιτεθούν άμεσα στα εκλογικά τμήματα στις προεδρικές και περιφερειακές εκλογές της Πέμπτης στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπός τους Γιουσούφ Αχμάντι. Η απειλή, που είναι τυπωμένη σε φυλλάδια που μοιράσθηκαν σε χωριά στα νότια της χώρας, επιβεβαιώθηκε κι επισήμως από τον εκπρόσωπο των ανταρτών. «Το μήνυμα αυτό σκοπό έχει να ενημερώσει τους κατοίκους να μη συμμετάσχουν στις εκλογές, να μη γίνουν θύμα των επιχειρήσεών μας, διότι εμείς πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε νέες τακτικές», τονίζεται στο κείμενο, η σύνταξη του οποίου αποδίδεται σε διάφορους πολεμάρχους των Ταλιμπάν στον νότο, προπύργιο της αντίστασης. «Θα χρησιμοποιήσουμε νέες τακτικές, που θα έχουν στόχο τα εκλογικά τμήματα. Όποιος τραυματιστεί μέσα, ή γύρω από αυτά θα φέρει προσωπικά την ευθύνη, διότι εμείς τον έχουμε προειδοποιήσει εκ των προτέρων», τονίζει ο Αχμάντι.
Έως σήμερα οι Ταλιμπάν έχουν καλέσει τον πληθυσμό να μποϊκοτάρει τις εκλογές κι είχαν δηλώσει πως δεν θα επιτεθούν στα εκλογικά τμήματα για να μην υπάρξουν ανθρώπινα θύματα.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube