Weather Icon
Γενικά θέματα 27 Αυγούστου 2009

Ψυχωμένοι Έλληνες

Ψυχωμένοι Έλληνες


Της Ελίνας Γαληνού
Και στα πιό μεγάλα σκοτάδια, μπορεί να υπάρχει ελπίδα να ξεπηδήξει ένα μικρό φώς. Μέσα στις μαυρίλες της κάπνας που έπνιγε την ατμόσφαιρα της Αττικής εδώ και τρίς μέρες, κάποιες ενθαρρυντικές αναλαμπές μας ανέβασαν πολύ το ηθικό και την περηφάνεια. Την περηφάνεια εκείνη που δικαιούται να έχει κάθε λαός, όταν διαθέτει τέτοιους ηρωικούς μαχητές σαν τους δικούς μας που έπεφταν μέσα στη φωτιά για να σώσουν τους συνανθρώπους τους. Τους παρατηρούσαμε έκπληκτοι να οδηγούν τα κανανταίρ μέσα στις αδηφάγες φλόγες για να επιτύχουν μια ακόμα ρίψη νερού ίσως πιό αποτελεσματική από την προηγούμενη…Τους βλέπαμε και τους ακούγαμε να περνούν δια ξηράς ανάμεσα στα πιό επικίνδυνα σημεία των πυρκαγιών για να περισώσουν ό,τι μπορούσαν. Εθελοντές, επαγγελματίες πυροσβέστες, μέλη της Ομάδας Φίλων του Δάσους, όλοι συστρατευμένοι σ΄έναν κοινό αγώνα αλληλεγγύης, να δίνουν το μέγιστο των δυνάμεών τους, για να προλάβουν την καταστροφή…
Και αναρωτιόμασταν έκπληκτοι “Αλήθεια πώς αντέχουν να βρίσκονται επί ποδός ασταμάτητα τόσες πολλές ώρες; Από πού αντλούν όλη αυτήν την δύναμη που τους ωθεί σε μια πάλη αρκετά άνιση, καθώς τα στοιχεία της φύσης για μέρες δεν έλεγαν να τιθασευτούν;” Αυτά τα γεγονότα όπως και άλλα παρόμοια που έχουμε ζήσει κατά περιόδους τα τελευταία χρόνια, συνοδεύονται από κάποια διδάγματα. Ενα απ΄αυτά, είναι ότι ο άνθρωπος διαθέτει πολλές κρυφές δυνάμεις που ενεργοποιούνται σε ειδικές στιγμές.
Ενα άλλο που καταδείχτηκε-οφείλουμε να πούμε πανηγυρικά-αυτές τις μέρες, είναι ότι η πίστη σε έναν σκοπό τόσο ηθικό και ιερό όσο η διάσωση των συνανθρώπων μας, πυροδοτεί τον άνθρωπο με απίστευτη δύναμη. Ετσι και τώρα. Ολοι εκείνοι που θαυμάζαμε βλέποντάς τους αφοσιωμένους στον μέχρις αυτοθυσίας αγώνα τους, από μια τέτοια πίστη ήταν εμπνευσμένοι. Αυτή η πίστη και μόνο τους γιγάντωνε και τους έδειχνε το διάβα μέσα στους σχεδόν αδιάβατους δρόμους. Διαπιστώσαμε τελικά ότι υπάρχουν πολύ περισσότεροι ψυχωμένοι Ελληνες απ΄ότι πιστεύουν κάποιοι! Και αυτήν την λαμπερή αλήθεια, την τόσο σημαντική για το ηθικό του λαού μας, οφείλουμε να τη θυμόμαστε πάντα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube