Weather Icon
Γενικά θέματα , ΝΑΤΟ 25 Αυγούστου 2009

Ρασμούσεν: “Οι ελληνοτουρκικές διαφορές δυσκολεύουν το έργο του ΝΑΤΟ”

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φόγκ Ράσμουσεν, εκτιμά ότι η διαφορά ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία δυσκολεύει το έργο της Συμμαχίας στο Αφγανιστάν και την Αφρική, και ζητεί “καλύτερη συνεργασία” ανάμεσα στις δυο χώρες που είναι σύμμαχοι.

“θέλω να θέσω το ζήτημα της βελτίωσης των σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα κατά την επισκεψή μου στις δυο πρωτεύουσες την εβδομάδα αυτή “, γράφει ο Ράσμουσεν στο μπλόγκ του που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ.

“Γνωρίζω ότι πρόκειται για διμερές ζήτημα όμως έχουμε φθάσει σε ένα σημείο όπου αυτό μας δημιουργεί προβλήματα στις αποστολές μας”, προσθέτει ο Ράσμουσεν που θα βρεθεί στην Αθήνα την Τετάρτη και την Πέμπτη και στην Άγκυρα την Πέμπτη και την Παρασκευή.

“Στο Αφγανιστάν, το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να συνάψει συμφωνία για να υποστηρίξει την αστυνομία της ΕΕ. Στο κέρας της Αφρικής, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ κάνουν ναυτικές αποστολές στην ίδια περιοχή κατά της πειρατείας, όμως δεν έχουμε συμφωνήσει για το ποιος κάνει τι ή για το πως θα υποστηριχτούμε αμοιβαία.

Είναι δυο παραδείγματα που δείχνουν ότι αυτά τα προβλήματα ξεπερνούν σε μεγάλο βαθμό την Ελλάδα και την Τουρκία. Ελπίζω ότι θα είναι δυνατό να ακολουθήσουμε έναν πιο ρεαλιστικό δρόμο που θα κάνει πιο αποτελεσματικές τις αποστολές μας”, τονίζει ο γγ του ΝΑΤΟ.

Nooz.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube