Weather Icon
Γενικά θέματα 24 Αυγούστου 2009

Εκκληση κοινής δράσης για παράνομους μετανάστες

Εκκληση για μίαν κοινή λύση από την Ευρωπαϊκή Ενωση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, απηύθυνε την Κυριακή η Ιταλία, διά του Υπουργού της των Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι.

”Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα”, δήλωσε ο κ. Φρατίνι, επισημαίνοντας πως η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει κάνει πολλές ανακοινώσεις, αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινώσει τι μπορεί συγκεκριμένα να γίνει όταν μια ομάδα μεταναστών φθάσει στα σύνορα της Ευρώπης”.

Ο κ. Φρατίνι προέβη στις δηλώσεις αυτές, μετά την ανακάλυψη από τις ιταλικές Αρχές, την περασμένη Πέμπτη, ενός πλοιαρίου που μετέφερε πέντε λαθρομετανάστες από την Ερυθραία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των λαθρομεταναστών, 73 λαθρομετανάστες έχασαν τη ζωή τους, όταν το πλοιάριο αυτό, στο οποίο επέβαιναν, διέπλεε την περιοχή της Μεσογείου προερχόμενο από την Αφρική.

Ο κ. Φρατίνι αναφέρθηκε στις συνομιλίες με τη Μάλτα για τη συνέχιση της αστυνόμευσης των χωρικών υδάτων, στην οποία όπως είπε πρέπει να συμμετάσχουν και άλλες χώρες.

Η Ιταλία υποστηρίζει ότι τα χωρικά ύδατα της Μάλτας είναι πολύ μεγάλης έκτασης για μια τόσο μικρή χώρα και για αυτό πρέπει να αστυνομεύονται σωστά.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube