REAL TIME |

Γενικά θέματα 12 Αυγούστου 2009

Στον πρωθυπουργό η νέα ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.Νέες υπερπτήσεις στο Αιγαίο

Στον πρωθυπουργό η νέα ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.Νέες υπερπτήσεις στο Αιγαίο

Στο μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε η νέα ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, πραγματοποιώντας την πρώτη τους συνάντηση με τον πρωθυπουργό, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ιωάννης Γιάνγκος, ο νέος αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Φρ. Φραγκούλης και ο νέος αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Βασ. Κλόκοζας επισκέφθηκαν το μέγαρο για να συζητήσουν μεταξύ άλλων τους σχεδιασμούς και τις προτεραιότητες της νέας ηγεσίας, αλλά και τη συνεχιζόμενη δραστηριότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Να θυμίσουμε ότι χθες σημειώθηκε νέο μπαράζ, με 24 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου σε Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, με 8 από τα τουρκικά μαχητικά να είναι οπλισμένα, ενώ σημειώθηκαν και 2 εμπλοκές με ελληνικά αεροσκάφη. Το Πεντάγωνο παρακολουθεί προσεκτικά τις κινήσεις της Άγκυρας, η οποία έχει καταστρατηγήσει το θερινό μορατόριουμε στο Αιγαίο.

Νέες υπερπτήσεις στο ΑιγαίοΔύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών, αποτελούμενοι συνολικά από 14 αεροσκάφη (τα έξι οπλισμένα) προκάλεσαν σήμερα στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο δύο παραβάσεις και επτά παραβιάσεις, ενώ σημειώθηκαν δύο εμπλοκές. Η τουρκική προκλητικότητα αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε από την Πολεμική μας Αεροπορία.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ΝΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube