Weather Icon
Γενικά θέματα 25 Αυγούστου 2009

Φορτώνουν στην Αθήνα σχέδιο για δημιουργία «έθνους Λαζών»

ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ μυστικές υπηρεσίες «ενοχοποιούν» οι Τούρκοι για προσπάθεια δημιουργίας έθνους Λαζών στην Τουρκία. Το κατηγορητήριο βαρύνει ένα μουσικό, στην πολύκροτη υπόθεση Εργκενεκόν. Η τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ επικαλείται έκθεση που συμπεριλαμβάνεται στους επιπρόσθετους φακέλους του τρίτου κατηγορητηρίου της δίκης Εργκενεκόν, στην οποία προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι ο Φουάτ Σακά χρησιμοποιήθηκε από την ελληνική μυστική υπηρεσία για τη δημιουργία ‘έθνους Λαζών’ και ότι συνεργάτης του είναι και ο Βολκάν Κονάκ.

Φορτώνουν στην Αθήνα σχέδιο για δημιουργία «έθνους Λαζών»
Επικαλούνται στοιχεία από την υπόθεση Εργκενεκόν

ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣμυστικές υπηρεσίες «ενοχοποιούν» οι Τούρκοι για προσπάθεια δημιουργίας έθνους Λαζών στην Τουρκία. Το κατηγορητήριο βαρύνει ένα μουσικό, στην πολύκροτη υπόθεση Εργκενεκόν. Η τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ επικαλείται έκθεση που συμπεριλαμβάνεται στους επιπρόσθετους φακέλους του τρίτου κατηγορητηρίου της δίκης Εργκενεκόν, στην οποία προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι ο Φουάτ Σακά χρησιμοποιήθηκε από την ελληνική μυστική υπηρεσία για τη δημιουργία ‘έθνους Λαζών’ και ότι συνεργάτης του είναι και ο Βολκάν Κονάκ. Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι και στο γραφείο του Προέδρου του Συνδικάτου ΤURΚΜΕΤΑL – ΙS(Συνδικάτο Εργαζομένων στα μεταλλεία), Μουσταφά Οζμπέκ, μεταξύ των εγγράφων που κατασχέθηκαν υπάρχει και έκθεση που ετοιμάσθηκε το 2001, για τη διοίκηση της κρατικής ΤRΤ και τους εργαζόμενους σε αυτήν, με διάφορους ισχυρισμούς.
Στην έκθεση, που δεν είναι γνωστό από ποιον ετοιμάσθηκε, ακόμα αναφέρεται ότι συνεργός του είναι και ο τραγουδιστής Βολκάν Κονάκ. Στην έκθεση αναφέρεται ότι εξωτερικές δυνάμεις που έχουν βλέψεις στην Τουρκία, άρχισαν να χρησιμοποιούν τον Φουάτ Σακά, με την πρωτοπορία της ελληνικής μυστικής υπηρεσίας, ο οποίος είχε διαφύγει στη Γερμανία μετά το πραξικόπημα του 1980. Ο Σακά, ο οποίος επέστρεψε στη χώρα μετά την αμνηστία που δόθηκε, άρχισε εργασίες για την έκδοση κασέτας με ρωμαίικα λαϊκά τραγούδια. Η ΤRΤ παρουσιάζει τους καλλιτέχνες αυτούς στα προγράμματά της και κατ’ αυτόν τον τρόπο υποστηρίζει τις ενέργειες για δημιουργία ‘έθνους Λαζών’.
Ο Φουάτ Σακά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, γέλασε πολύ με τον ισχυρισμό αυτό, αλλά από την άλλη, έμεινε έκπληκτος πώς μπορεί ο Οζμπέκ να ισχυρίσθηκε κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια είπε ότι γίνεται λασπολογία εις βάρος του και ζήτησε αυτό να αποδειχθεί από τον Οζμπέκ διότι διαφορετικά θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube