Weather Icon
Ηνωμένο Βασίλειο , Λιβύη 22 Αυγούστου 2009

Ενοχλημένες με την υποδοχή-ήρωα του βομβιστή του Λόκερμπι οι ΗΠΑ


Ενοχλημένες δηλώνουν οι ΗΠΑ με την υποδοχή ήρωα που επιφύλαξαν οι Λίβυοι στον Αμπντέλ Μπασέτ Αλ-Μεγκράχι, που είχε καταδικαστεί σε ισόβια για την βομβιστική επίθεση εναντίον αεροσκάφους της «Panam», το 1988.

“Είναι ενοχλητικό να βλέπεις εικόνες που δείχνουν ότι ο Μεγκράχι έτυχε υποδοχής ήρωα αντί να αντιμετωπιστεί ως ένας κοινός εγκληματίας. Όπως είχαμε συζητήσει με την λιβυκή κυβέρνηση μια τέτοια υποδοχή θα έστελνε ένα λανθασμένο μήνυμα, πέραν του ότι είναι μια λυπηρή προσβολή προς τις οικογένειες των εκατοντάδων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην βομβιστική εκείνη επίθεση”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Μπιλ Μπάρτον.

Δυσφορία και για τη στάση του Ιράν

Εν τω μεταξύ, ο Λευκός Οίκος εμφανίζεται ενοχλημένος και από τη στάση των Ιρανών στο ζήτημα των πυρηνικών.”Το Ιράν εξακολουθεί να μην συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις του προς την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) και δεν παρέχει αυτά τα οποία του ζητήθηκαν, και αυτά είναι πλήρης και συνολική συνεργασία”, τόνισε αμερικανός αξιωματούχος αναφερόμενος στην ΙΑΕΑ.

O κ. Αμπντέλ Μπάσετ Αλί Μοχάμεντ που καταδικάστηκε το 2001 για την επίθεση του Λόκερμπι βρίσκεται σήμερα στο τελικό στάδιο καρκίνου του προστάτη.

Η κυβέρνηση της Σκωτίας ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο για ιατρικούς λόγους τον Αμπντέλ Μπάσετ Αλι Μοχάμεντ αλ Μεγκράχι, τον Λίβυο που έχει καταδικαστεί για την επίθεση του Λόκερμπι, ο οποίος πάσχει από καρκίνο στο τελικό στάδιο.

«Είναι απόφασή μου ο κ. Αμπντέλ Μπάσετ Αλι Μοχάμεντ αλ Μεγκράχι που καταδικάστηκε το 2001 για την επίθεση του Λόκερμπι και βρίσκεται σήμερα στο τελικό στάδιο καρκίνου του προστάτη να αφεθεί ελεύθερος για ιατρικούς λόγους και να του δοθεί άδεια να επιστρέψει στη Λιβύη για να πεθάνει εκεί», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σκωτίας Κένι ΜακΑσκιλ.

Στη σχετική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, στο Εδιμβούργο, ο υπουργός σημείωσε ότι ο Μεγκράχι θα οδηγείτο στο αεροδρόμιο της Γλασκώβης για να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για τη Λιβύη.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ-ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube