Weather Icon
Γενικά θέματα , Γερμανία 12 Αυγούστου 2009

Γερμανία: Μείωση-ρεκόρ των αεροπορικών αναχωρήσεων

Γερμανία: Μείωση-ρεκόρ των αεροπορικών αναχωρήσεων

ΒΕΡΟΛΙΝΟ (AFP) – O αριθμός επιβατών που αναχώρησαν από τα αεροδρόμια της Γερμανίας το α΄ εξάμηνο του 2009 σημείωσε την μεγαλύτερη πτώση από το 1951 που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία.

Αντιμέτωποι με την χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων έξι δεκαετιών, οι Γερμανοί προχωρούν μαζικά σε περικοπές των αεροπορικών τους ταξιδιών, με 3,6 δισ. λιγότερους επιβάτες να αναχωρούν από τα αεροδρόμια της χώρας συγκριτικά με το περασμένο εξάμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Ο τομέας αεροπορικών ταξιδιών που δέχτηκε μεγαλύτερο πλήγμα ήταν αυτός προς άλλους ευρωπαικούς προορισμούς, καταγράφοντας πτώση 8% αλλά και τα εγχώρια και υπερατλαντικά ταξίδια επίσης υποχώρησαν κατά 7,6%.

Οι φειδωλοί Γερμανοί ταξιδιώτες επιλέγουν όλο και περισσότερο να περνάνε τις καλοκαιρινές διακοπές τους στη χώρα τους, με τη ζήτηση για camping και άλλους τρόπους οικονομικών διακοπών εντός της χώρας να είναι εκρηκτική, όπως προκύπτει απο τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στις αρχές της εβδομάδας.

© Dow Jones Newswires

Πηγή capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube