REAL TIME |

Γενικά θέματα 12 Αυγούστου 2009

Χοντρά παιχνίδια Ρωσίας και Ισραήλ

Χοντρά παιχνίδια Ρωσίας και Ισραήλ

ΡΩΣΟΙ και Ισραηλινοί επιχειρηματίες προωθούν στα κατεχόμενα έργα ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που το κατοχικό καθεστώς σπεύδει να διαφημίσει ως δέλεαρ προκειμένου να πετύχει και άλλες επενδύσεις. Παρ’ όλο που κάθε φορά που ανάλογα δημοσιεύματα φαίνεται να ενοχλούν τις διπλωματικές αποστολές της Ρωσίας και του Ισραήλ, εντούτοις μέχρι στιγμής με πρόσχημα πως πρόκειται για ατομικές ενέργειες επιχειρηματιών, δηλώνουν πως οι χώρες τους δεν έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή στις πράξεις αυτές.

Επιχειρήσεις εκατομμύριων, σχεδιασμός αγωγού
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΙΜΠΙΣΙΗΣ
Οι νέες αποκαλύψεις για μεγάλα έργα που προωθούνται από επιχειρηματίες της Ρωσίας και του Ισραήλ προήλθαν από το λεγόμενο υπουργό Οικονομικών του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ. Ευρισκόμενος στην Τουρκία και σε μια προσπάθεια να πείσει Τούρκους επιχειρηματίες να επενδύσουν στα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε σε μεγάλα έργα αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε παραλιακές περιοχές από Ρώσους και Ισραηλινούς επιχειρηματίες. Ακόμα ανέφερε πως μια γυναίκα επιχειρηματίας έχει ζητήσει άδεια για να ανεγείρει ένα εμπορικό κέντρο (mall) κοντά στην κατεχόμενη Λευκωσία.
Ο ψευδοϋπουργός Οικονομικών δεν περιορίστηκε μόνο σε διαφήμιση των επενδύσεων από Ρώσους και Ισραηλινούς αλλά προχώρησε και ένα βήμα πιο πέρα,
Τα διαφημίζει το κατοχικό καθεστώς
βγάζοντας στο σφυρί ελληνοκυπριακές περιουσίες. Κάλεσε τους Τούρκους επιχειρηματίες να πάνε στα κατεχόμενα για να αγοράσουν επαύλεις και να κάνουν επενδύσεις. Έδωσε μάλιστα την υπόσχεση πως ο ίδιος ως «υπουργός Οικονομικών» θα τους προσφέρει κάθε βοήθεια. Υποστήριξε επίσης ότι η λεγόμενη Επιτροπή Αποζημιώσεων στα κατεχόμενα εκδίδει αποφάσεις στο όνομα της Τουρκίας και ότι τάχατες αυτή αναγνωρίζεται από τη διεθνή νομοθεσία. Απευθυνόμενος προς τους Τούρκους επιχειρηματίες, τους είπε πως δεν πρέπει να φοβούνται επειδή κάποιοι Ελληνοκύπριοι έχουν καταθέσει αγωγές για ένα-δυο τίτλους ιδιοκτησίας.
Τα όσα βεβαίως ανέφερε ο κ. Τατάρ έρχονται να προστεθούν και σε άλλες πληροφορίες που δημοσιεύονται στα τ/κ μέσα ενημέρωσης σε σχέση με τις ρωσικές κινήσεις στην περιοχή. Σύμφωνα με την εφημερίδα Χαβαντίς, η Τουρκία φαίνεται να πέτυχε να πείσει τη Ρωσία όπως οι αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου προς τη Μέση Ανατολή (Ισραήλ, Ιορδανία και Συρία) θα διέρχονται μέσω της κατεχόμενης Κύπρου.
Άλλες πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Ακσάμ αναφέρουν ότι η μελέτη του αγωγού «Μπλου Στριμ» θα γίνει από κοινού από Τουρκία, Ρωσία και Ισραήλ.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube