Weather Icon
Γενικά θέματα , ΝΑΤΟ 11 Αυγούστου 2009

Στρατιώτες της Γεωργίας στο Αφγανιστάν

Το κοινοβούλιο της Γεωργίας αποφάσισε να στείλει στρατεύματα στο Αφανιστάν για να υποστηρίξει τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ εναντίον των Ταλιμπάν.
Η ψηφοφορία έγινε μετά από αίτημα του Μιχαήλ Σαακασβίλι με πρόσχημα την εκπαίδευση των Γεωργιανών στρατιωτών σε συνθήκες πολέμου, αλλά ο πραγματικός λόγος είναι να πιεστεί η συμμαχία και να επισπεύσει την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Η ένταξη της Γεωργίας στην Ατλαντική Συμμαχία αποτελεί κύριο στόχο του Σαακασβίλι από τότε που ανήλθε στην εξουσία το 2004, ενώ η σχετική απόφαση πάγωσε για Γεωργία-Ουκρανία τον περασμένο Απρίλιο με την υπόσχεση να ξανασυζητηθεί στο μέλλον.

Σύμφωνα με την απόφαση 350 Γεωργιανοί θα αναχωρήσουν για το Αφγανιστάν όπου θα ενταχθούν στις γαλλικές, αμερικανικές και τουρκικές δυνάμεις, ενώ συνολικά στη χώρα βρίσκονται 65.000 άνδρες της International Security Assistance Force (ISAF) με έγκριση του ΟΗΕ για «ασφάλεια της κυβέρνησης» και «καταπολέμηση των ναρκωτικών».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube