Γενικά θέματα 8 Αυγούστου 2009

Σήμερα το Εθνικό μνημόσυνο Για τους πεσόντες αξιωματικούς και ναύτες του “Φαέθων”

Τελείτε σήμερα στις 9 το πρωί στο κοιμητήριο των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Λευκωσία, το εθνικό μνημόσυνο αξιωματικών και ναυτών του κυπριακού πλοίου «Φαέθων» που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι στις 8 Αυγούστου 1964 στο Καραβοστάσι.

Στο μνημόσυνο που διοργανώνεται από τον Παγκύπριο Πολιτιστικό Σύλλογο Ελλαδιτών, θα παραστεί και ο κυβερνήτης του «Φαέθων» πλοίαρχος κύριος Δημήτρης Μητσάτσος.
Εντοπισμός και ταυτοποίηση λειψάνων εθνοφρουρών

Καταμαρτυρούν ξεκάθαρη δολοφονία
Η εν ψυχρώ δολοφονία αιχμαλώτων πολέμου, αποδείχτηκε με τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των λειψάνων πέντε εθνοφρουρών, οι οποίοι, φαίνονται σε εικόνα Τούρκου κινηματογραφιστή αλλά ποτέ δεν δηλώθηκαν ως αιχμάλωτοι πολέμου.
Πρόκειται για τους, Αντωνάκη Κορέλη, Πανίκο Νικολάου, Χριστόφορο Σκορδή, Ιωάννη Παπαγιάννη και Φίλλιπο Χατζηκυριάκου οι οποίοι είχαν συλληφθεί στις 14 Αυγούστου.
Ο Τούρκος κινηματογραφιστής συνελήφθει αργότερα από τις δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς.
Μιλώντας στο ΡΙΚ η αδελφή του Ιωάννη Παπαγιάννη, ανέφερε ότι τα οστά του αδελφού της ο οποίος υπηρετούσε στο 398 τάγμα πεζικού, βρέθηκαν σε πηγάδι με νερό μαζί με τα οστά άλλων 18 αγνοουμένων.
Ο πρόεδρος της επιτροπής συγγενών αγνοουμένων, Νίκος Θεοδοσίου σε σχετικές δηλώσεις του στο ΡΙΚ, δήλωσε ότι τώρα πλέον είναι αποδεδειγμένο ότι οι Τούρκοι εκτελούσαν αιχμαλώτους πολέμου.

iKypros
08/08/2009

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube