Weather Icon
Γενικά θέματα 1 Αυγούστου 2009

Αρμενία: Χωρίς προκαταρκτικούς όρους για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία

Η Αρμενία δεν μπορεί να δεχθεί οποιουσδήποτε προκαταρκτικούς όρους από την Τουρκία για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων. Στη δήλωση αυτή προέβη ο πρόεδρος της χώρας, Σερζ Σαρκισιάν, τον οποίο επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.

«Δώσαμε το χέρι στην Τουρκία χωρίς να λογαριάζουμε τα προβλήματα του παρελθόντος και πιο συγκεκριμένα, τη γενοκτονία των Αρμενίων στην Οθωμανική αυτοκρατορία το 1915. Ένα ολόκληρο χρόνο μεταξύ της Αρμενίας και της Τουρκίας υπήρξαν διαπραγματεύσεις, καταρτίσαμε μαζί δυο συμφωνητικά αλλά μετά ορισμένοι πολιτικοί κύκλοι στην Τουρκία προσπάθησαν να θέσουν προκαταρκτικούς όρους και να δεσμεύσουν την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων με την Αρμενία με την επίλυση του προβλήματος του Ναγκόρνο Καραμπάχ και των σχέσεων της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν», επεσήμανε ο κ Σαρκισιάν.
RadioBulgaria

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube