Γενικά θέματα 8 Αυγούστου 2009

Συμπληρώνονται σήμερα 45 χρόνια από τον βομβαρδισμό της Τηλλυρίας από την Τουρκική αεροπορία με βόμβες Ναπάλμ.

Συμπληρώνονται σήμερα 45 χρόνια από τον βομβαρδισμό της Τηλλυρίας από την Τουρκική αεροπορία με βόμβες Ναπάλμ.

Στις 8 Αυγούστου 1964 και μετά την κατάκτηση του Λωρόβουνου από την Εθνική Φρουρά και με τον φόβο ότι θα χάσει το προγεφύρωμα των Κοκκίνων, η Τουρκία προχώρησε σε ανελέητο βομβαρδισμό της ευρύτερης περιοχής, σκορπώντας τον θάνατο και την καταστροφή.

Ο ανελέητος βομβαρδισμός της περιοχής της Τηλλυρίας με βόμβες Ναπάλμ, διήρκησε δυο μέρες και εκτός από στρατιωτικούς στόχους τα τουρκικά αεροπλάνα χτύπησαν κατοικημένες περιοχές, ακόμη και νοσοκομεία, με τραγικό απολογισμό δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, μεταξύ των οποίων και αρκετοί πολίτες.

Με αφορμή την μαύρη επέτειο, οι Τούρκοι διοργανώνουν πανηγύρια σήμερα στα Κόκκινα όπου έχουν αναρτηθεί σχετικά τεράστιες τουρκικές σημαίες.

Στα Κόκκινα αναμένεται να μεταβεί για τους «εορτασμούς» και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ενώ, καθώς συνεχίστηκαν και χθες οι εργασίες εκβάθυνσης του λιμανιού στρατιωτικές πηγές δήλωσαν στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ότι οι Τούρκοι με πρόσχημα τον ελλιμενισμό δύο σκαφών που θα μεταφέρουν Τουρκοκύπριους για τις εκδηλώσεις, προχωρούν στην αναβάθμιση του λιμανιού, προκειμένου να καταπλέουν σε αυτό μεγαλύτερα σκάφη.

iKypros
08/08/2009

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube