Γενικά θέματα 31 Αυγούστου 2009

Τουρκία: Έρευνα κατά 10χρονης που δίδασκε κουρδικά

Οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για την 10χρονη Medya Örmek η οποία δίδασκε κουρδικά σε δέκα παιδιά, στο σπίτι της στο Ντιγιαρμπακίρ. Η αστυνομία ανέκρινε και τους γονείς της 10χρονης.

Ο δήμαρχος του χωριού, Abdullah Demirbaş λέει πως η μικρή προσέφερε μαθήματα κουρδικών σε άλλα παιδιά, στο πλαίσιο ενός προγράμματος του δήμου, με τίτλο «ένα παραμύθι για κάθε νύχτα μετατρέπει το κάθε σπίτι σε κέντρο μόρφωσης». Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η έρευνα για τη δραστηριότητα της 10χρονης ξεκίνησε όταν η ιστορία της έφτασε στις μεγάλες εφημερίδες.

«Συνεισέφερα στις προσπάθειές της πνευματικά και υλικά. Ο δήμος δεν παρείχε καμία οικονομική βοήθεια. Στήριξε μοναχά τις προσπάθειες του κοριτσιού πνευματικά. Το κορίτσι δεν είναι ένοχο. Δεν διέπραξε κανένα έγκλημα.» σημειώνει ο δήμαρχος του χωριού και συμπλήρωσε ότι η 10χρονη θα καταθέσει στις αρχές στα κουρδικά αφού δεν γνωρίζει τουρκικά.
TVXS

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube