Weather Icon
Γενικά θέματα 14 Ιουλίου 2009

Kαταδίκη του διπλού εγκλήματος του 1974

Η Παγκύπρια Ενωση Προσφύγων (ΠΕΠ) καλεί τον προσφυγικό κόσμο και γενικά τον κυπριακό λαό να καταδικάσει για μια ακόμη φορά το φασιστικό πραξικόπημα της χούντας και της ΕΟΚΑ Β΄, την βάρβαρη τουρκική εισβολή και να συνεχίσει τον αντικατοχικό αγώνα για μια επανενωμένη Κύπρο, χωρίς κατοχικά στρατεύματα και εποίκους, για μια Κύπρο κοινή πατρίδα όλων των Κυπρίων.

Σε διακήρυξη της για τις μαύρες επετείους, η ΠΕΠ αναφέρει ότι ”τα αποτελέσματα της τραγωδίας του διπλού εγκλήματος εξακολουθούν να προκαλούν τον ίδιο πόνο στις καρδιές και την ψυχή του κυπριακού λαού, παρόλο ότι πέρασαν 35 χρόνια”.

Προσθέτει ότι ”ο ίδιος πόνος θα συνεχίσει, όσο και η κατοχή συνεχίζεται και η Κύπρος είναι μοιρασμένη στα δύο, όσο η τύχη των περισσότερων αγνοουμένων μας δεν θα έχει διακριβωθεί, όσο οι πρόσφυγες θα βρίσκονται μακριά από τις πατρογονικές τους εστίες, όσο στους απομείναντες εγκλωβισμένους μας θα στερούνται τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα τους”.

Η ΠΕΠ αναφέρει ότι ”ο προσφυγικός κόσμος της Κύπρου που θα συνεχίσει όσο χρειαστεί τον δίκαιο αγώνα του, στηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας και της πολιτικής ηγεσίας του τόπου στην διαδικασία των συνομιλιών, με την ευχή και την επιθυμία αυτές να οδηγήσουν σύντομα σε ειρηνική λύση του εθνικού μας προβλήματος και ασφαλή επιστροφή στις πατρογονικές του εστίες και περιουσίες”.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube