Weather Icon
Γενικά θέματα 17 Ιουλίου 2009

Eμβόλιο της νέας γρίππης

Eμβόλιο της νέας γρίππης

ΗΠΑ: Η μοναδική αμερικανική εταιρεία που παράγει εμβόλια κατά της γρίπης δεν θα δεχτεί άλλες παραγγελίες γιατί δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση.
Τη στιγμή που τουλάχιστον 50 κυβερνήσεις έχουν δώσει παραγγελίες ή διαπραγματεύονται με φαρμακευτικές εταιρείες την αγορά εμβολίων κατά της νέας γρίπης, η μοναδική αμερικανική εταιρεία που τα παράγει ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχτεί άλλες παραγγελίες.
Η Baxter International Inc ανέφερε ότι έχει δεχτεί παραγγελίες από πέντε χώρες — μεταξύ των οποίων η Βρετανία, η Ιρλανδία και η Νέα Ζηλανδία — για την παρασκευή 80 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου κατά του στελέχους Η1Ν1 της γρίπης Α.
“Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να πάρουμε άλλες παραγγελίες” είπε ο εκπρόσωπος της Baxter, Κρις Μπόνα. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία δέχτηκε να παραχωρήσει ένα μέρος της παραγωγής της στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η εταιρεία, που εδρεύει στο Ιλινόι, ανακοίνωσε ότι θα είναι έτοιμη να στείλει τα εμβόλια στα τέλη Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου. Περιέργως, οι ΗΠΑ δεν θα επωφεληθούν από το εμβόλιο της Baxter επειδή δεν έχει εγκριθεί ακόμη από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Οι άλλες τέσσερις εταιρείες που παράγουν εμβόλια (GlaxoSmithKline Plc, Novartis AG, Sanofi-Aventis SA και AstraZeneca) εδρεύουν όλες στην Ευρώπη.
Η ελβετική Novartis ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έχει πάρει πολλές παραγγελίες και συζητά με άλλες 35 κυβερνήσεις.
NAYTEMPORIKH

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube