REAL TIME |

Ισραήλ , Παλαιστίνη 7 Ιουλίου 2009

Eμφύλιος διαρκείας των Παλαιστινίων


Ο Ισμαήλ Χανιγιέχ που είναι πρωθυπουργός της Χαμάς αποκάλυψε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας του κινήματος εντόπισαν κατασκοπευτικό δίκτυο στη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο δρούσε υπέρ του Ισραήλ μέσω του αρχηγείου της διοίκησης του Παλαιστινίου Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα.

«Πρόσφατα οι υπηρεσίες ασφάλειας προέβησαν σε συλλήψεις και διέλυσαν πολλούς κατασκοπευτικούς θύλακες, οι οποίοι διοχέτευαν επικίνδυνες αλλά ψευδείς πληροφορίες στη Ραμάλα και από εκεί στις Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής», δήλωσε ο Χανιγιέχ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Χανιγιέχ πρόσθεσε ότι αρκετοί από τους θύλακες ήταν υπάλληλοι της Παλαιστινιακής Αρχής και βρίσκονταν σε λίστα πληρωμής από τον πρωθυπουργό Σαλάμ Φαγιάντ της κυβέρνησης στη Δυτική Όχθη.

Ο ηγέτης της Χαμάς είπε ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει την αποδόμηση των υποστηρικτών της Φατάχ και του Αμπάς στη Γάζα, ενώ οι μέχρι τώρα συλληφθέντες χαρακτηρίζονται συνεργάτες του Ισραήλ παρά άνδρες της Φατάχ.

Τον Ιούνιο 2007 η Χαμάς έδιωξε από τη Γάζα τις δυνάμεις που υποστήριζαν τον Αμπάς και απέκτησε τον πλήρη έλεγχο στη Λωρίδα αφήνοντας στον Παλαιστίνιο Πρόεδρο μόνον τον έλεγχο της Δυτ. Όχθης.

Από τότε τα αντίπαλα παλαιστινιακά στρατόπεδο αλληλοκατηγορούνται και το καθένα συλλαμβάνει τους υποστηρικτές του άλλου μέσα στις περιοχές που επικρατεί.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα οι δυνάμεις του Αμπάς είχαν συλλάβει έναν πυρήνα της Χαμάς στη Δυτ. Όχθη με κατηγορίες συνωμοσίας για τις δολοφονίες ανωτάτων στελεχών της Φατάχ.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube