Weather Icon
Γενικά θέματα 30 Ιουλίου 2009

ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑ ΝΤΟΡΑΣ Αναπάντητοι οι ψευδείς ισχυρισμοί της Άγκυρας για την υφαλοκρηπίδα

ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑ ΝΤΟΡΑΣ Αναπάντητοι οι ψευδείς ισχυρισμοί της Άγκυρας για την υφαλοκρηπίδα

ΕΥΘΕΙΑ επίθεση στην υπουργό Εξωτερικών, ότι με το να μην απαντά στους ψευδείς ισχυρισμούς της Άγκυρας για την υφαλοκρηπίδα υπάρχει ο κίνδυνος δημιουργίας δεδικασμένου, έκανε χθες το ΠΑΣΟΚ.

Αφορμή για την επίθεση ήταν η… αναδρομική πρόκληση που εκδηλώθηκε προχθές με τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία κατά το διάστημα από 14 έως 18 Νοεμβρίου του 2008 πραγματοποίησε έρευνες για πετρέλαιο σε περιοχή που ανήκε στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Τότε, η απόπειρα της Τουρκίας να πραγματοποιήσει έρευνες 80 μίλια νοτίως του Καστελλόριζου είχε προκαλέσει την αντίδραση της Αθήνας που με διαβήματα αλλά και με κινήσεις με αποδέκτη τον (Νορβηγό) κυβερνήτη του ερευνητικού σκάφους είχε σταματήσει τις έρευνες. Η ελληνική πλευρά είχε δηλώσει τότε ότι οι αντιδράσεις ήταν επαρκείς και ότι τελικά έρευνες δεν διεξήχθησαν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. «Είναι πραγματικά άξια απορίας η απουσία αντιδράσεων του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του εκπρόσωπου του τουρκικού υπουργείου», τόνισε χθες ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα εξωτερικά θέματα κ. Α. Λοβέρδος αναφερόμενος στον νέο τουρκικό ισχυρισμό περί ερευνών στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. «Χρειάζεται ένα ξεκαθάρισμα γιατί δημιουργούνται, έστω και στο μυαλό των ιθυνόντων του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, δεδικασμένα τα οποία σίγουρα δεν προωθούν και δεν βοηθούν τα συμφέροντα της χώρας», τόνισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Νέα υπέρπτηση
Η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, που χθες ενισχύθηκε με νέα υπέρπτηση του Αγαθονησίου από 4 τουρκικά F-16, απασχόλησε και τη σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Γ. Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση δεν έχει στρατηγική για το θέμα και ότι κινείται χωρίς πυξίδα. Επεσήμανε δε ότι όταν δεν έχεις στρατηγική, τότε μοιραία οδηγείσαι σε υπαναχωρήσεις και τελικά υποχωρείς.

Η χθεσινή υπέρπτηση του Αγαθονησίου έγινε σε ύψος 10.000 ποδών, λίγο πριν από τις 17.30. Τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν τμήμα σχηματισμού που κινήθηκε μεταξύ Χίου και Σάμου.
ΝΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube