Weather Icon
Γενικά θέματα 2 Ιουλίου 2009

Κλείσιμο του Κυπριακού και αποενοχοποίηση της Τουρκίας

Κλείσιμο του Κυπριακού και αποενοχοποίηση της Τουρκίας


ΕΥΡΩΚΟ: Οι χειρισμοί του κ. Χριστόφια ευνοούν τον διπλό στόχο του ξένου παράγοντα o οποίος είναι Κλείσιμο του Κυπριακού και αποενοχοποίηση της Τουρκίας.
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Δημήτρης Συλλούρης, μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη εξέφρασε την άποψη, ότι οι δυσμενείς συνέπειες από τον εγκλωβισμό του κ. Χριστόφια στις απευθείας συνομιλίες, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί η βάση και άνευ ορθής προετοιμασίας, έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται.
«Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν μπορεί να απεγκλωβιστεί από τις συνομιλίες, οι οποίες οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια, είτε σε ένα από τους δύο στόχους, είτε και στους δύο στόχους του ξένου παράγοντα: Κλείσιμο του κυπριακού με κακή λύση και αποενοχοποίηση της Τουρκίας», δήλωσε ο κ. Συλλούρης, προσθέτοντας πως «αυτό επιβεβαιώθηκε από τις παρεμβάσεις της Βρετανίας, δια του Υπάτου Αρμοστή και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής δια του κυρίου Μπράϊζα».

Ο ίδιος υπογράμμισε, ότι «ο ξένος παράγοντας θέλει να δίνεται η εντύπωση των εξελίξεων στο κυπριακό μέχρι τον Δεκέμβριο, έτσι ώστε, ακόμα και αν το πάρε – δώσε δεν φέρει αποτελέσματα, η Τουρκία να αποκτήσει άλλοθι και να περάσει αλώβητη την αξιολόγηση της από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
.romiossini.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube