Weather Icon

Βήματα προόδου, αλλά και ελλείψεις διαπιστώνει η έκθεση του ΝΑΤΟ για την ΠΓΔΜ

Βήματα προόδου, αλλά και ελλείψεις διαπιστώνει η έκθεση του ΝΑΤΟ για την ΠΓΔΜ

H συνέχιση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών στην ΠΓΔΜ και η επίλυση του θέματος της ονομασίας αποτελούν προϋπόθεση, ώστε η χώρα να λάβει πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ, τονίζεται στην ετήσια έκθεση προόδου. Στην έκθεση γίνεται αναφορά στα σημαντικά βήματα που έγιναν, αλλά και τις ελλείψεις.

Βρυξέλλες
Στη συνάντηση με το αρμόδιο όργανο της Συμμαχίας έλαβαν μέρος ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλοσόσκι και ο υπουργός Αμυνας, Ζόραν Κονιανόφσκι.
Σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, στην έκθεση επαναλαμβάνονται τα συμπεράσματα των Συνόδων Κορυφής του ΝΑΤΟ του Βουκουρεστίου και του Στρασβούργου.
Ο Αντόνιο Μιλοσόσκι αναφέρθηκε στο θέμα της ονομασίας εκφράζοντας τη βούληση της κυβέρνησής του για επίλυση του ζητήματος και επαναλαμβάνοντας, σε γενικές γραμμές, τις γνωστές θέσεις της χώρας περί «εθνικής αξιοπρέπειας και ταυτότητας».
Πολλοί μόνιμοι αντιπρόσωποι, με παραίνεσή τους, ζήτησαν να υπάρξει λύση στο θέμα της ονομασίας.
Από ελληνικής πλευράς υπογραμμίστηκε ιδιαίτερα ότι αναμένεται από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, η οποία διαθέτει ισχυρή λαϊκή υποστήριξη για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, να επικεντρωθεί με εποικοδομητικό τρόπο στις προσπάθειες που διεξάγονται για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας.
Στην έκθεση του ΝΑΤΟ αναδεικνύονται τα βήματα προόδου που σημειώθηκαν στην ΠΓΔΜ τον τελευταίο χρόνο όπως ήταν διεξαγωγή των εκλογών, αλλά και οι ελλείψεις, που εξακολουθούν να παρατηρούνται σε τομείς, όπως η λειτουργία του κράτους δικαίου και της δικαιοσύνης, τα κρούσματα διαφθοράς, καθώς και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ξένες εταιρείες να εγκατασταθούν στη χώρα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube