Ιράν , Ισραήλ , Μέση Ανατολή 6 Ιουλίου 2009

Διάψευση από Σ. Αραβία για στρατιωτική συνεργασία με Ισραήλ

Διάψευση από Σ. Αραβία για στρατιωτική συνεργασία με Ισραήλ

Το Ριάντ διαψεύδει οποιαδήποτε συμφωνία για τη χρήση του εναέριου χώρου του από το Ισραήλ στην περίπτωση πληγμάτων κατά του Ιράν.
Το Ριάντ διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για σιωπηρή συμφωνία μεταξύ αυτού και της ισραηλινής κυβέρνησης για διέλευση ισραηλινών αεροσκαφών από τον εναέριο χώρο της Σαουδικής Αραβίας στην περίπτωση πληγμάτων κατά του Ιράν.
«Βεβαίως και αυτό δεν είναι αληθινό. Δεν έχουμε καμία μορφή σχέσεων με τους Ισραηλινούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του σαουδαραβικού υπουργείου Εξωτερικών Ουσάμα Νουγκάλι.
Χθες, Κυριακή, η βρετανική εφημερίδα «Sunday Times» έγραψε ότι η Σαουδική Αραβία συμφώνησε σιωπηλά με την ισραηλινή κυβέρνηση για τη χρήση του εναέριου χώρου της στην περίπτωση πληγμάτων κατά του Ιράν.
«Οι Σαουδάραβες συμφώνησαν σιωπηλά για τη χρήση από τις αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ του εναέριου χώρου τους σε μια αποστολή που θα είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας», δήλωσε διπλωματική πηγή, την οποία επικαλείται η εφημερίδα.
Ο Σαουδάραβας εκπρόσωπος αρνήθηκε οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση και συμφωνία ανάμεσα στους Σαουδάραβες και τους Ισραηλινούς και υπογράμμισε ότι οι δύο χώρες δεν έχουν διπλωματικές, εμπορικές ή άλλου είδους σχέσεις.
Επίσης σημείωσε ότι οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για μυστικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών αποσκοπούν να βλάψουν τις σχέσεις της χώρας του με τις αραβικές χώρες.
«Η πολιτική μας χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και η θέση μας είναι πολύ συμπαγής όσον αφορά οποιαδήποτε μορφή σχέσεων με το Ισραήλ», δήλωσε και κατέληξε: «Ευτυχώς οι συνεχιζόμενες αυτές κατηγορίες δεν λαμβάνονται στα σοβαρά».
Την πληροφορία των «Sunday Times» διέψευσαν εξάλλου χθες στην Ιερουσαλήμ και οι υπηρεσίες Τύπου του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου, λέγοντας ότι στερούνται ολότελα βάσης και είναι απολύτως εσφαλμένες.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube