REAL TIME |

Weather Icon
πΓΔΜ, Σκόπια , Σκοπιανό 3 Ιουλίου 2009

ΠΓΔΜ: Εγκαινιάστηκε η νέα πρεσβεία των ΗΠΑ

ΠΓΔΜ: Εγκαινιάστηκε η νέα πρεσβεία των ΗΠΑ

Πραγματοποιήθηκαν, χθες το βράδυ, στα Σκόπια, τα εγκαίνια της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ. Η νέα αμερικανική πρεσβεία βρίσκεται σε ύψωμα, κοντά στο κέντρο των Σκοπίων και δίπλα στο κάστρο της πόλης. Εκτείνεται σε 8.000 τ.μ. και θεωρείται η μεγαλύτερη πρεσβεία των ΗΠΑ σε χώρα των Βαλκανίων.
Με αφορμή τα εγκαίνια της νέας πρεσβείας και του εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, στις 4 Ιουλίου, ο Αμερικανός πρέσβης στην ΠΓΔΜ, Φίλιπ Ρίκερ, παρέθεσε δεξίωση, στην οποία παραβρέθηκαν περίπου 1200 καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ και ο πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρούεφσκι.
Παρούσα στα εγκαίνια ήταν και η επικεφαλής της διεύθυνσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατασκευή των κτηρίων των διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ, Λίντια Μουνίζ, η οποία ανέφερε ότι η νέα πρεσβεία των ΗΠΑ αποτελεί σύμβολο της συνεχούς αμερικανικής παρουσίας στην ΠΓΔΜ και δείγμα της ανάπτυξης των στενών διμερών σχέσεων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube