Weather Icon
Ιράν , Ισραήλ , Συρία 8 Ιουλίου 2009

“Η Συρία δεν θέλει ειρήνη με το Ισραήλ”

Απρόθυμη για ειρήνη με το Ισραήλ χαρακτήρισε τη Συρία ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν. “Η Συρία δεν επιθυμεί να συνάψει ειρήνη με το Ισραήλ και αυτό είναι το πιο αρνητικό στοιχείο στην διεθνή σκηνή¨, τόνισε ο Λίμπερμαν στο ισραηλινό στρατιωτικό ραδιόφωνο.

“Η Συρία είναι η πρώτη χώρα που συνεχάρη το Ιράν για τις προεδρικές εκλογές. Συνεχίζει να έχει σχέσεις με την Βόρεια Κορέα και να στέλνει όπλα στη Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, αλλά και στους τρομοκράτες στο Ιράκ”, επισήμανε ο ισραηλινός ΥΠΕΞ.

“Σε ό,τι μας αφορά, είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε απευθείας διαπραγματεύσεις χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς να δεσμευτούμε με μια αποχώρηση από το Γκολάν”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι δηλώσεις του Λίμπερμαν γίνονται την περίοδο που Συρία και Ηνωμένες Πολιτείες ανανέωσαν τον μεταξύ τους διάλογο. Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ κάλεσε τον αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα να επισκεφτεί τη Συρία.
ΕΘΝΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube