Weather Icon

Προεδρικές, βουλευτικές εκλογές Στις κάλπες προσφεύγουν οι Κούρδοι του Ιράκ το Σάββατο

Προεδρικές, βουλευτικές εκλογές Στις κάλπες προσφεύγουν οι Κούρδοι του Ιράκ το Σάββατο


Ανοιξαν το πρωί του Σαββάτου οι κάλπες στο ιρακινό Κουδιστάν για τις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές. Πάνω από 2,5 εκατομμύρια Κούρδοι ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν πρόεδρο. Πιθανότερο να επικρατήσει θεωρείται ο Μασούντ Μπαρζανί.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 08:00 το πρωί στις τρεις επαρχίες της περιοχής, Αρμπίλ, Ντοχούκ και Σουλεϊμανίγε.

Πάνω από 2,5 εκατομμύρια Κούρδοι ψηφοφόροι θα εκλέξουν τον πρόεδρο του Κουρδιστάν, ο οποίος εκλέγεται για πρώτη φορά άμεσα από το λαό και τα 111 μέλη της Εθνοσυνέλευσης.

Το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PDK) του σημερινού προέδρου του Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί και η Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν (UPK) του Ιρακινού προέδρου Τζαλάλ Ταλαμπανί, που κυριαρχούν στην πολιτική ζωή της περιοχής εδώ και πολλές δεκαετίες, θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι οι νικητές και των δυο εκλογών.

Ο Μπαρζανί και τέσσερις ακόμα υποψήφιοι διεκδικούν την προεδρία ενώ 24 ψηφοδέλτια, μεταξύ αυτών το κοινό ψηφοδέλτιο των PDK και UPK συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να βγουν σε δύο με τρεις ημέρες.
ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube