Weather Icon
Αυστραλία , Ιράν 2 Ιουλίου 2009

Εκπρόσωπος Τύπου Αρχηγείου Αστυνομίας για την υπόθεση Χάιντερ

Οι ισχυρισμοί σε σχέση με ενδεχόμενη εμπλοκή του Αυστραλού επιχειρηματία σε πώληση όπλων ή στο ότι ήταν πράκτορας της Τεχεράνης «είχαν τεθεί και το 2004, την εποχή του δυστυχήματος, από το γιό του, όταν ήρθε στην Κύπρο για την αναγνώριση του νεκρού», είπε.«Είχαν τεθεί από τότε κάποιοι ισχυρισμοί οι οποίοι, πέραν του ότι διερευνήθηκαν εξονυχιστικά από τους ανακριτές, τέθηκαν ενώπιον του ιατροδικαστή που διενήργησε την αυτοψία και ενώπιον του θανατικού ανακριτή», ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Κατσουνωτός.

Η κυπριακή Αστυνομία είχε υπόψη της κάποιους ισχυρισμούς αναφορικά με τον Αυστραλό επιχειρηματία Σαρφράζ Χάιντερ, που σκοτώθηκε σε δυστύχημα στην Κύπρο το 2004, αναφορικά με πώληση όπλων στο Ιράν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Μιχάλη Κατσουνωτό.

Ο κ. Κατσουνωτός είπε επίσης ότι δεν υπήρξε βία αλλά και ούτε καμία παρέμβαση τρίτου προσώπου κατά το δυστύχημα.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει ανταπόκριση του ΑΠΕ για το θέμα, είπε ότι το δυστύχημα έγινε στην παρουσία αυτόπτων μαρτύρων και έχει διερευνηθεί σχολαστικά από την Αστυνομία Κύπρου.

Οι ισχυρισμοί σε σχέση με ενδεχόμενη εμπλοκή του Αυστραλού επιχειρηματία σε πώληση όπλων ή στο ότι ήταν πράκτορας της Τεχεράνης «είχαν τεθεί και το 2004, την εποχή του δυστυχήματος, από το γιό του, όταν ήρθε στην Κύπρο για την αναγνώριση του νεκρού», είπε.

«Είχαν τεθεί από τότε κάποιοι ισχυρισμοί οι οποίοι, πέραν του ότι διερευνήθηκαν εξονυχιστικά από τους ανακριτές, τέθηκαν ενώπιον του ιατροδικαστή που διενήργησε την αυτοψία και ενώπιον του θανατικού ανακριτή», ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Κατσουνωτός.

Οταν εκδόθηκε η θανατική ανάκριση στις 25 Νοεμβρίου 2004, δήλωσε ο κ. Κατσουνωτός, «ο δικαστής επεσήμανε ότι από το σύνολο της μαρτυρίας, που προσκομίστηκε, φαίνεται ότι δεν ασκήθηκε βία εναντίον του Αυστραλού και ούτε ο θάνατός του προήλθε συνεπεία παρέμβασης οποιασδήποτε μορφής τρίτου προσώπου».

Είναι πλήρως ξεκάθαρες οι συνθήκες θανάτου του Χάιντερ, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Σχετικά με τους ισχυρισμούς για ύποπτες δραστηριότητες του Αυστραλού επιχειρηματία, ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε ότι «εμείς από πλευράς της Αστυνομίας είχαμε αίτημα δικαστικής συνδρομής από την Ουκρανία, κάναμε κάποιες έρευνες και τα αποτελέσματα αυτής στάλθηκαν στις ουκρανικές Αρχές».

Σύμφωνα με δημοσίευμα αυστραλιανής εφημερίδας, σε δηλώσεις του ο υιός του επιχειρηματία είπε πως μόλις πρόσφατα κατόρθωσε να συνθέσει το παζλ της πολυτάραχης ζωής του πατέρα του, ο οποίος σκοτώθηκε στην Κύπρο, όταν το τετράτροχο μοτοποδήλατο στο οποίο επέβαινε, με σχετικά χαμηλή ταχύτητα, χτύπησε σε έναν τοίχο, τον Ιανουάριο του 2004.
σημερινη

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube