Weather Icon
Γενικά θέματα 3 Ιουλίου 2009

Ο Ατατούρκ τώρα και στον ‘Αγιο Δομέτιο [και σύντομα στη Λεμεσό;]!!! Ακόμα ένας Κεμάλ θα μας… σκεπάζει

Με ένα ογκώδες μνημείο που θα απεικονίζει τον φονιά των λαών Κεμάλ Ατατούρκ έφιππο θα «καλωσορίζει» σε λίγες μέρες το ψευδοκράτος του Ταλάτ τους Ε/Κ οδηγούς/στηρικτές του Αττίλα που περνούν στα κατεχόμενα με τα οχήματά τους μέσω του οδοφράγματος του Αγίου Δομετίου. Η βάση πάνω στην οποία θα τοποθετηθεί το μνημείο χτίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα με αρκετά γοργούς ρυθμούς και εκτιμάται ότι ο έφιππος Ατατούρκ θα εγκατασταθεί στο βάθρο σύντομα.

Το μνημείο κατασκευάζεται επί του πρώτου κυκλικού κόμβου που συναντά κανείς μόλις περάσει τον Άγιο Δομέτιο με κατεύθυνση τα κατεχόμενα.

Πέραν πάντως της αναμενόμενης δυσφορίας, αν μη τι άλλο, που θα προκαλεί στα μάτια Ε/Κ το ογκωδέστατο τουρκικό μνημείο, αντίδραση και δυσφορία έχει ήδη προκληθεί και στην τ/κ κοινότητα. Ο λόγος για την αντίδραση δεν είναι άλλος από τη δαπάνη τόσων χρημάτων εν μέσω οικονομικής κρίσης για ακόμα ένα μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ στα κατεχόμενα, που χαρακτηρίζεται από Τ/Κ ως σύμβολο σοβινισμού την ώρα δε που οι διαπραγματεύσεις για λύση και επανένωση βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η απόφαση για το νέο μνημείο λήφθηκε επί «διακυβέρνησης» του «αριστερού» Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος του συντρόφου Ταλάτ και εκτιμάται ότι ενεργή συμβολή είχε ο ψευτοδήμαρχος κατεχόμενης Λευκωσίας, Τζεμάλ Μπουλουτογλουλαρί. Η χρηματοδότηση πάντως για την ανέγερσή του προέρχεται από την «πολιτική άμυνα», τα κεντρικά γραφεία της οποίας εξάλλου στεγάζονται σε κτήριο ακριβώς απέναντι από τον κυκλικό κόμβο.

WEB.MAC.COM

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube