REAL TIME |

Weather Icon

Στο Φανάρι ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης

Στο Φανάρι ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης


Την ελπίδα ότι θα γίνουν περαιτέρω βήματα ώστε η Κωνσταντινούπολη να γίνει «πολυπολιτισμική πόλη», εξέφρασε ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Τόμας Χάμενμπεργκ, μετά την επίσκεψη του στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι.
«Ελπίζω πως θα γίνουν περαιτέρω βήματα. Έχουν ήδη γίνει κάποια, αλλά χρειάζονται περισσότερα από την κυβέρνηση εδώ στην Τουρκία ώστε η Κωνσταντινούπολη να γίνει μια αυθεντικά πολυπολιτισμική πόλη», είπε.
«Είμαι ευτυχής διότι το δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου έχει επιληφθεί συγκεκριμένων προβλημάτων εδώ στην Τουρκία, σχετικά με τη δυνατότητα της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να λειτουργήσει και να αναγνωρίζεται ως Οικουμενική εκκλησία εδώ», προσέθεσε.
Αναφερόμενος στην προσωπικότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο κ. Χάμενμπεργκ είπε πως «Είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχουν φωτισμένοι θρησκευτικοί ηγέτες, όπως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, οι οποίοι υψώνουν το ανάστημά τους και κηρύττουν σοφία και σεβασμό προς τους ανθρώπους και τα ανθρώπινα δικαιώματα», και κατέληξε: «Εμπνεόμαστε από τον ίδιο και τη σοφία του και εκτιμώ ιδιαιτέρως τον εν εξελίξει διάλογο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube