Weather Icon
Γενικά θέματα 23 Ιουλίου 2009

Κάποιοι πάλι παίζουν με τις φωτιές;

Κάποιοι πάλι παίζουν με τις φωτιές;


του Σάββα Καλεντερίδη
Την Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2007, η εφημερίδα το ΒΗΜΑ, στο πρωτοσέλιδο που βλέπετε αναρτημένο, προειδοποιούσε τον Κ. Καραμανλή για τις συνέπειες της επιλογής του, να συμφωνήσει με τον Βλαδιμίρ Πούτιν για τον αγωγό South Stream. Την ίδια ημέρα καιγόταν η Πάρνηθα και στη συνέχεια ακολούθησαν οι καταστροφικότερες πυρκαγιές στην ιστορία της χώρας.
Το σχόλιο-προκήρυξη του Βήματος, κάτω από τον υπέρτιτλο “Αμερικανική δυσφορία για τον νέο αγωγό φυσικού αερίου” , κάτω από τον τίτλο “Η Αθήνα σε κλοιό φωτιάς και καπνού”, κάτω από μια φωτογραφία που δείχνει την Αθήνα πνιγμένη στους καπνούς με φόντο την καιόμενη Πάρνηθα και κάτω από τον τίτλο “Παρέλυσε η ΔΕΗ, χωρίς ρεύμα η Μακεδονία” (παρεμπιπτόντως, το εξώφυλλο αυτό του Βήματος πρέπει να διδάσκεται σε όλα τα πανεπιστήμια, τις διπλωματικές ακαδημίες και τις μυστικές υπηρεσίες του κόσμου ως το υπόδειγμα της διεξαγωγής ψυχολογικού πολέμου) έλεγε, απευθυνόμενο προς τον δίσμοιρο ελληνικό λαό τα εξής:
ΠΡΟΣΟΧΗ
Το παιχνίδι είναι μεγάλο και η χώρα μας μικρή.
Η βιασύνη του Πούτιν και οι αντιδράσεις των αμερικανών
δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει εμπλακεί σε μια σκληρή αναμέτρηση.
Αυτονόητο είναι ότι χρειάζονται προσεκτικές αποφάσεις και ευέλικτες κινήσεις.
Η Ελλάδα πρέπει να βγει κερδισμένη
και να μη γίνει στόχος της εκδικητικής μανίας,
διότι όλοι γνωρίζουμε πλέον πώς αντιδρούν οι μεγάλες δυνάμεις…
ΤΟ ΒΗΜΑ
Στη συνέχεια ακολούθησαν οι μεγάλες πυρκαγιές, και αμέσως μετά, η κυβέρνηση και η χώρα ολόκληρη ταλαιπωρήθηκε με το σκάνδαλο Βατοπεδίου, για το οποίο έδειξε συνεχές και ενεργό ενδιαφέρον η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, αλλά και το αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη.
Χθες, με αφορμή τις πυρκαγιές της Ζακύνθου, ο υπουργός δημόσιας τάξης, κ. Χ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε:
«Οχι μόνο δεν μπορεί να είναι τυχαίες οι οκτώ εστίες φωτιάς που εκδηλώθηκαν σε διαφορετικά σημεία στον ίδιο περίπου χρόνο στη Ζάκυνθο αλλά είναι ύποπτο.Γιαυτό ενεργοποιούμε όλες τις δυνάμεις προκειμένου να έχουμε αποτελέσματα».
Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του και για τις πυρκαγιές, και για τις σκανδαλολογίες, και για τις προκλήσεις των …Σουηδών και για τις προκλήσεις των Τούρκων στην Κύπρο και στο Αιγαίο.
Εμείς θα επαναλάβουμε μισή φράση της προκήρυξης του Βήματος:
Το παιχνίδι είναι μεγάλο…

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube