REAL TIME |

Γενικά θέματα 21 Ιουλίου 2009

Το έγκλημα της Χούντας


Φτάσαμε στο σημείο τα ελληνικά στρατεύματα που στάθμευαν τότε στην Κύπρο, να πυροβολούν ενάντια του Προεδρικού Μεγάρου στη Λευκωσία. Αυτό που λέμε Έλληνες να ρίχνουν εναντίον Ελλήνων, επειδή η Χούντα και οι παράφρονες δικτάτορες ήθελαν να εξολοθρεύσουν τον Μακάριο, που ήταν «εμπόδιο» στα διάφορα ανόητα σχέδιά τους και η παρουσία του, τους ενοχλούσε.

Το έγκλημα της Χούντας

Για τα γεγονότα του 1974 γράφει ο πολιτικός επιστήμονας-ιστορικός Γιάννης Παγανόπουλος.
Τριάντα πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από το διπλό και εγκληματικό χτύπημα που δέχτηκε η Κύπρος. Μια διπλή τραγωδία που έζησε ο κυπριακός ελληνισμός, με το πραξικόπημα της χούντας εναντίον του Μακαρίου στις 15 Ιουλίου 1974 και την τουρκική εισβολή στο νησί στις 20 Ιουλίου, πέντε μέρες μετά. Στις 15 Ιουλίου 1974 η Χούντα των Αθηνών έκανε το μεγαλύτερο έγκλημα σε βάρος της Κύπρου. Το πραξικόπημα των χουντικών ενάντια του Μακαρίου αποτελεί τη μεγαλύτερη ντροπή για τη σύγχρονη ελληνική Ιστορία. Φτάσαμε στο σημείο τα ελληνικά στρατεύματα που στάθμευαν τότε στην Κύπρο, να πυροβολούν ενάντια του Προεδρικού Μεγάρου στη Λευκωσία. Αυτό που λέμε Έλληνες να ρίχνουν εναντίον Ελλήνων, επειδή η Χούντα και οι παράφρονες δικτάτορες ήθελαν να εξολοθρεύσουν τον Μακάριο, που ήταν «εμπόδιο» στα διάφορα ανόητα σχέδιά τους και η παρουσία του, τους ενοχλούσε.
Τα ελληνικά στρατεύματα που ήταν τότε στην Κύπρο, ήταν εδώ υποτίθεται για να προστατέψουν το νησί σε περίπτωση τουρκικής εισβολής. Δεν βρίσκονταν εκεί για να προσπαθούν να εξοντώσουν το Μακάριο. Ανόητες πράξεις που πληρώθηκαν ακριβά αμέσως μετά. Γνωρίζοντας ότι στο παρελθόν, με τα γεγονότα του 1963 και 1967 στην Κύπρο, η Τουρκία είχε στόχο να επέμβει στο νησί και σταμάτησε την τελευταία στιγμή. Δεν τα υπολόγιζαν όλα αυτά οι χουντικοί αξιωματικοί σε Ελλάδα και Κύπρο και οι συνεργάτες τους; Γιατί της έδωσαν αυτή την πάσα;
Η απαράδεκτη, ακατανόητη και εγκληματική ενέργεια της Χούντας να κάνει πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου και να διαλύσει το κυπριακό κράτος, έδωσε το πάτημα στην Τουρκία να επέμβει στο νησί, με στόχο όπως έλεγε, την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης στην Κύπρο και την προστασία των Τουρκοκυπρίων. Η Χούντα και η τότε ελληνική στρατιωτική ηγεσία με τους συνεργούς της ήταν αυτοί που παρέδωσαν την Κύπρο στην Τουρκία.
Στις 20 Ιουλίου 1974 η Τουρκία εισέβαλλε στρατιωτικά στην Κύπρο και τα ελληνικά στρατεύματα ήταν ανίκανα να αντιμετωπίσουν τους Τούρκους, αφού ήταν εκτός θέσεως, γιατί κυνηγούσαν να βρουν το Μακάριο που είχε διαφύγει μετά το πραξικόπημα και φυσικά ήταν ανέτοιμα για μάχη. Το πραξικόπημα αποτελεί έγκλημα, ήταν η καταστροφή της Κύπρου, γιατί κατέρρευσε η δημοκρατική νομιμότητα του κράτους και ο στρατός αποδείχτηκε ανίκανος να πολεμήσει τους εισβολείς. Αφού έκαναν όλα αυτά οι χουντικοί αξιωματικοί, μετά άφησαν τους Ελληνοκύπριους αβοήθητους να αντιμετωπίσουν τον τουρκικό Στρατό. Αυτοί οι παράφρονες δικτάτορες που έκαναν «κηρύγματα» εθνικοφροσύνης και πατριωτισμού είναι οι υπεύθυνοι που ήρθε στην Κύπρο ο τουρκικός Στρατός και κατέχει σήμερα παράνομα το 37% του νησιού.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube