Γενικά θέματα 18 Ιουλίου 2009

Μυθεύματα, ότι στηρίζει την Κύπρο, λέει ο Αμπάς


Αβάσιμα μυθεύματα φέρεται να αποκάλεσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου, ότι υποστηρίζει τις ελληνοκυπριακές θέσεις. Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο Γκιουλ στην Άγκυρα, ο πρόεδρος Αμπάς είπε ότι «κάτι τέτοιο δεν υφίσταται», αναφερόμενος σε δήλωση που έκανε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λευκωσία, υπέρ των ελληνοκυπριακών θέσεων στο Κυπριακό.

Ο κ. Αμπάς πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα. Εκτός από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Γκιουλ, ο κ. Αμπάς είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νατβούτογλου.
Σημειωτέον ότι μια εβδομάδα πριν, η Άγκυρα ζήτησε εξηγήσεις από την Παλαιστινιακή Αρχή, σχετικά με τις πληροφορίες ότι ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς, κατά την πρόσφατη συνάντησή του στην Κύπρο με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσέφερε πλήρη υποστήριξη στις κυπριακές θέσεις.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Χρειάζεται λοιπόν μέθοδος,μελέτη,σχεδιασμός,συγκεκριμένοι στρατηγικοί στόχοι και προσπάθεια, τα συμφέροντα της χώρας μας να ταυτιστούν με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις άλλων κρατών ώστε να ενδυναμωθούν οι συμμαχίες με βάση τις οποίες ο τελικός στόχος γίνεται πιο εφικτός και εύκολος
Απόσπασμα απο το Η Ελληνικη Εξωτερική Πολιτική του Γιάννου Κρανιδιώτη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube