Weather Icon
Γενικά θέματα 17 Ιουλίου 2009

Τουρκία- Τούρκοι γλύπτες κατασκευάζουν γλυπτό του Έκτορα στο δήμο Ιντέπε

Τούρκοι γλύπτες, εδώ και περίπου δέκα ημέρες, έχουν ξεκινήσει την κατασκευή ενός γλυπτού που θα απεικονίζει ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του Τρωικού Πολέμου, τον Έκτορα και θα τοποθετηθεί στο δήμο Ιντέπε της περιφέρειας Τσανάκαλε, κοντά στην αρχαία Τροία.
Σύμφωνα με το δήμαρχο του Ιντέπε, Αλαντίν Οζκιουρνάρ, το γλυπτό θα είναι έτοιμο σ’ έναν μήνα και θα τοποθετηθεί σε σημείο που θα είναι ορατό απ’ όσους διασχίζουν τον αυτοκινητόδρομο Σμύρνη- Τσανάκαλε.
Το μαρμάρινο γλυπτό θα έχει ύψος τριών μέτρων και θα είναι τοποθετημένο πάνω σε μια βάση δύο μέτρων.
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Έκτορας ήταν πρίγκιπας της Τροίας κι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της ομηρικής Ιλιάδας. Ήταν γιος του Πριάμου και της Εκάβης και αρχηγός των Τρώων και των συμμάχων τους στον Τρωικό Πόλεμο. Γυναίκα του ήταν η Ανδρομάχη, με την οποία απέκτησε ένα γιο.
Τον Έκτορα σκότωσε ο Αχιλλέας, εκδικούμενος για το θάνατο του φίλου του Πάτροκλου, τον οποίο και είχε σκοτώσει προηγουμένως ο Έκτορας.
omogeneia.ana-mpa.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube