Weather Icon
Γενικά θέματα 16 Ιουλίου 2009

Παπαρήγα για τα οικονομικά των κομμάτων «Δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς»

Αρνείται οποιαδήποτε κρατική παρέμβαση στα εσωτερικά του ΚΚΕ
«Άλλο πράγμα η λεγόμενη ιδιωτική χρηματοδότηση και άλλο πράγμα η μίζα και το μαύρο πολιτικό χρήμα, η οικονομική εξάρτηση από οικονομικά μεγαθήρια. Δεν μας αφορά». Με αυτά τα λόγια απάντησε η Αλέκα Παπαρήγα στην πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλλει αποκλειστική επιχορήγηση των κομμάτων από το κράτος.

Σύμφωνα με τη γ.γ του ΚΚΕ, η “δήθεν κατάργηση του μαύρου πολιτικού χρήματος» έχει δύο στόχους: Α) να ελέγξει τα κόμματα που άμεσα αποτελούν μέρος της αστικής εξουσίας ώστε η αστική διακυβέρνηση να μη γίνεται ευάλωτη από τους εκάστοτε ανταγωνισμούς των μονοπωλίων, να μη φθείρεται στη λαϊκή συνείδηση από την αποκάλυψη συγκεκριμένων γεγονότων άμεσης διασύνδεσης κομμάτων – μονοπωλίων. Β) να βάλουν εμπόδια στις πολιτικές δυνάμεις που αντιστρατεύονται την κυρίαρχη πολιτική, ειδικότερα να ετοιμάσουν το έδαφος για το χτύπημα του λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ.

Η κυρία Παπαρήγα χαρακτήρισε “ψέμα και κοροϊδία, αλλά και προκλητικό εμπαιγμό” ότι θα καταργηθεί η διαφθορά με την ψευδεπίγραφη διαφάνεια των οικονομικών των κομμάτων.

“Ο λαός καταλαβαίνει πολύ καλά ότι η διαφθορά όπως και η εγκληματικότητα δεν καταργείται απλά με νόμους όσον αφορά τα κόμματα που δέχονται το μαύρο χρήμα, που δέχονται τα δωράκια των επιχειρηματιών, θα ενοχλούνται μόνο ψάχνοντας να βρουν λογιστικά τερτίπια για να μη φαίνεται ο χρηματοδότης” σημείωσε.

Είπε, επίσης, ότι το όλο «εγχείρημα» περί «διαφάνειας» και «αυτονομίας» των κομμάτων είναι καθαρός, καραμπινάτος αποπροσανατολισμός, είναι συγκάλυψη της αλήθειας ότι τα αστικά κόμματα είναι πλήρως ταυτισμένα με όλο το σύστημα. Είναι μέρος του βάρβαρου και σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. “

“Θεωρούμε σκόπιμο να προειδοποιήσουμε το λαό ότι πίσω από την ψεύτικη επιχείρηση ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ κρύβονται ακόμα πιο επώδυνα και αυταρχικά για το λαό μέτρα.Το ΚΚΕ δεν πρόκειται με πρόσχημα την διαφάνεια να επιτρέψει καμιά μορφή παρέμβασης στην εσωτερική του λειτουργία” υπογράμμισε η γραμματέας του ΚΚΕ.

Παράλληλα τόνισε ότι στο κόμμα της πραγματοποιείται ετήσιος έλεγχος από ορκωτούς λογιστές στις δαπάνες που χρηματοδοτούνται από το κράτος, έλεγχος από ορκωτούς λογιστές στις εκλογικές δαπάνες που επίσης χρηματοδοτούνται από το κράτος, έλεγχος από το ΙΚΑ για τις καταβαλλόμενες ασφαλιστικές εισφορές και έλεγχος απόδοσης από την αρμόδια Εφορία του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, του ΕΤΑΚ κ.α.

Η κυρία Παπαρήγα πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ διαθέτει ελεγκτικούς μηχανισμούς μέσα στο Κόμμα, τις επιτροπές οικονομικού ελέγχου που εκλέγονται από κομματικά σώματα και όχι από τα καθοδηγητικά όργανα. “Σε όλη την κλίμακα του κόμματος γίνεται έλεγχος και για τα παραστατικά εσόδων και εξόδων, αλλά και για την σκοπιμότητα των εξόδων, σε τακτά διαστήματα”.

Τέλος, επικαλούμενη την 90χρονη ιστορία αγώνων του κόμματός της, τόνισε ότι το ΚΚΕ αποτελεί ξεχωριστό, πάγιο, διαχρονικά, στόχο του αστικού κράτους, των αστικών πολιτικών δυνάμεων και των συνεταίρων τους. “Απαντάμε σε μερικούς που μας στέλνουν μηνύματα εκβιασμού ότι όχι μόνο δεν θα υποκύψουμε, αλλά θα πάρουν την πρέπουσα απάντηση”.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube