Γενικά θέματα 17 Ιουλίου 2009

Η ΕΕ καταδίκασε την επίσκεψη του Μεντβέντεφ στην Νότια Οσετία

Την επίσκεψη του Ντμίτρι Μεντβέντεφ την Δευτέρα στη Νότια Οσετία καταδίκασε η Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι πραγματοποιήθηκε χωρίς την άδεια από την Τιφλίδα.
“Η ΕΕ σημειώνει ότι ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ επισκέφτηκε την γεωργιανή περιοχή της Νότιας Οσετίας χωρίς προηγούμενη έγκριση της κυβέρνησης της Γεωργίας”, ανέφερε η προεδρία της Σουηδίας σε ανακοίνωση της εξ ονόματος της ΕΕ.

“Η ΕΕ θεωρεί την επίσκεψη αυτή ασυμβίβαστη με την αρχή της εδαφικής ακεραιότητας και ανησυχεί για τις συνέπειες που θα έχει στις διεθνείς προσπάθειες για την σταθεροποίηση της περιοχής.
Η ΕΕ επαναλαμβάνει την υποστήριξη της στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας”, αναφέρεται τέλος στην ανακοίνωση.
Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα που μαζί με τη Νικαράγουα έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των δύο περιοχών της Γεωργίας, της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας.
iKypros
16/07/2009

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube