Weather Icon
Γενικά θέματα 10 Ιουλίου 2009

Ειρήσθω Πραξικοπηματίας η ίδια η… Βουλή;


Π Ο Ι Α ΘΑ μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη βρισιά εναντίον της Βουλής και ποια μεγαλύτερη προσβολή θα ανεχόταν η ίδια να διατυπωθεί σε βάρος της, από τις πληροφορίες ότι σχεδιάζεται:

– να χρησιμοποιηθεί η Βουλή,

– για την κατάλυση της λαϊκής κυριαρχίας,

– την κατάργηση της δημοκρατίας και για

– την αφαίρεση από τον λαό της εξουσίας, αρμοδιότητας, καθήκοντος και δικαιώματος, ν’ αποφασίζει ο ΙΔΙΟΣ, αυτοπροσώπως και ευθέως, με δημοψήφισμα, για τη λύση ή τη μη λύση του Κυπριακού.

Τ Ο ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΚΑΝ κάποιοι ξένοι(;) για να αποφύγουν τον λαό! Για να πετάξουν τον λαό στο περιθώριο. Για να μη διακινδυνεύσουν ένα δημοψήφισμα όπως εκείνο της 24ης Απριλίου 2004. Και σκοπεύουν, λένε οι πληροφορίες, να χρησιμοποιήσουν τη Βουλή, όπου -εκτιμούν οι σχεδιαστές- οι αρχηγοί των κομμάτων θα ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ με διαταγή την πειθαρχία στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες, ώστε με τις λιγότερες δυνατόν διαρροές (βουλευτών) και «με τα είκοσι τους νύχια» να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ τη νεο-Ανανική «λύση». Όπως πριν από 35 άθλια χρόνια, χρησιμοποίησαν την ιεραρχία της Ε.Φ. και την πειθαρχία των μονάδων της, για τη διενέργεια του προδοτικού και τουρκοφόρου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974, για να εισβάλει -ανενόχλητα αποβιβαζόμενος στο Πέντε Μίλι- 20ή Ιουλίου 1974, ο Αττίλας. Τηρουμένων βεβαίως των αναλογιών, αυτή είναι και η… αναλογία και η αντιστοιχία: Σκαρφίστηκαν να χρησιμοποιήσουν τη Βουλή, της ιεραρχικής ηγετοκρατίας, κομματοκρατίας, για να καταλύσουν την εξουσία του λαού. Να καταλύσουν τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και για να υποκλέψουν, να υπεξαιρέσουν και να νοσφιστούν την εξουσία του λαού, χρησιμοποιώντας προς τούτο, τους εκλελεγμένους για άλλους λόγους αντιπροσώπους του λαού στη Βουλή!

Α Π Ο ΜΟΝΗ της, αφ’ εαυτής, η δημοσίευση τέτοιου είδους «πληροφοριών» θα έπρεπε να προκαλέσει την ακαριαία και σφοδρότατη αντίδραση πάντων και πασών τών εν τη Βουλή. Με πρώτους-πρώτους τους κ.κ. Νίκο Αναστασιάδη και Άντρο Κυπριανού, αρχηγούς των μεγαλυτέρων εκεί κομμάτων, ΔηΣυ και ΑΚΕΛ. Διότι, τηρουμένων των αναλογιών, εκείνοι οι «ξένοι και δικοί» που «σκαρφίζονται τη Βουλή» για να αποφύγουν και να καταργήσουν τον λαό, αναμένουν από τους κ.κ. Αναστασιάδη – Κυπριανού να παίξουν ρόλους 15.7.74… ταξίαρχου Γεωργίτση ο ένας και… συνταγματάρχη Κομπόκη ο άλλος. Κάτι τέτοιο βεβαίως, ακόμα και να το σκεφτεί κανείς, θα ήταν η μέγιστη και η χείριστη ΥΒΡΙΣ σε βάρος, προσωπικά, των δύο εγνωσμένης δημοκρατικότητας πολιτικών ηγετών, σε βάρος των κομμάτων τους, σε βάρος της ίδιας της Βουλής. Οφείλουν λοιπόν, αμέσως ν’ αντιδράσουν. Για να μη διανοηθεί κανείς τέτοιαν ΥΒΡΙΝ.

Σημερινη Λ.ΜΑΥΡΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube