Γενικά θέματα 4 Ιουλίου 2009

Άγριες μάχες στο Αφγανιστάν.Σκληρή αντίσταση αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί πεζοναύτες.

Οι Αμερικανοί πεζοναύτες οι οποίοι αποτελούν την αιχμή του δόρατος της ευρείας κλίμακας επιχείρησης των ΗΠΑ εναντίον των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν έχουν εμπλακεί σε σφοδρές μάχες, σύμφωνα με ανακοινώσεις. Συγκεκριμένα, ο ταξίαρχος Λάρι Νίκολσον, ο οποίος και ηγείται της επιχείρησης, έκανε λόγο για «μία διαβολεμένη μάχη» .

Σχεδόν 4.000 πεζοναύτες συμμετέχουν στην επιχείρηση, η οποία λαμβάνει χώρα στα νότια της επαρχίας Χελμάντ, στην πρώτη γενικευμένη ενέργεια του αμερικανικού στρατού εναντίον των Ταλιμπάν επί διακυβέρνησης Ομπάμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το 1/5 Τάγμα Πεζικού συνάντησε αμελητέα αντίσταση κατά τη διάρκεια της προώθησής του προς νότο- ωστόσο, αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του 2/8, το οποίο έχει εμπλακεί σε σκληρές μάχες.

«Το 2/8 δίνει μία διαβολεμένη μάχη στη νότια πλευρά του τομέα…έχει προκλήσεις να αντιμετωπίσει» είπε ο ταξίαρχος Νίκολσον, ο οποίος συμπλήρωσε ότι ήδη οι πεζοναύτες έχουν καταφέρει να καταστρέψουν μία οχυρή θέση ανταρτών στο Γκαμσίρ που αποτελούσε βάση επιχειρήσεων για τους Ταλιμπάν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube