Weather Icon
Γενικά θέματα 10 Ιουλίου 2009

Διαδηλώσεις στην Τουρκία κατά των βιαιοτήτων στην Κίνα

Διαδηλώσεις στην Τουρκία κατά των βιαιοτήτων στην Κίνα

Πολλές χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν σήμερα σε διάφορες τουρκικές πόλεις κατά των κατασταλτικών μέτρων των κινεζικών αρχών στις ταραχές στην επαρχία Σιντζιάνγκ, όπου διαβιούν Ουιγούροι.
Στην Κωνσταντινούπολη περίπου 5.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του τεμένους Φατίχ μετά την προσευχή της Παρασκευής μετέδωσε το δίκτυο NTV.
Στην Άγκυρα διαδήλωσαν περί τα 700 άτομα στο προαύλιο του τεμένους Κοτσατέπε, ενώ εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε επτά άλλες πόλεις.
Μία οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων καταναλωτών έκανε έκκληση μπροστά από το κινεζικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη για μποϊκοτάζ των κινεχικών προϊόντων.
Ένας Τούρκος υπουργός έκανε χθες έκκληση για μποϊκοτάζ των κινεζικών προϊόντων αλλά γρήγορα διευκρίνισε ότι πρόκειται για προσωπική του άποψη και ότι δεν εκφράζει την επίσημη θέση της κυβέρνησης.
Η Τουρκία εξέφρασε κατ’ επανάληψη την ανησυχία της για τα γεγονότα στην επαρχία Σιντζιάνγκ και ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο την Τετάρτη για «θηριωδίες».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube