Γενικά θέματα 7 Ιουλίου 2009

Ομπάμα: «θα μιλάω πρώτα με τον Μεντβέντεφ»

Ομπάμα: «θα μιλάω πρώτα με τον Μεντβέντεφ»


Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε σήμερα δημόσια την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Ρώσου ομολόγου του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τονίζοντας μάλιστα ότι «πρώτα με αυτόν θα χειρίζεται τα θέματα», φράση που θεωρήθηκε υποτιμητική απέναντι στον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Τον βρίσκω (τον πρόεδρο Μεντβέντεφ) άμεσο, επαγγελματία, σαφή ως προς τα ρωσικά συμφέροντα, αλλά με (καλόπιστη) αναζήτηση, ταυτοχρόνως, και των αμερικανικών», επισήμανε σήμερα στο Κρεμλίνο ο Αμερικανός πρόεδρος (…) «έχω εμπιστοσύνη ότι θα συνομιλούμε με τρόπο εποικοδομητικό, ότι θα τηρεί τις δεσμεύσεις του», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόμενος στον Ρώσο ομόλογό του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει προγραμματιστεί να πάρει αύριο πρόγευμα με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, που εκουσίως επιζητεί να «φαίνεται προς τα έξω» ως «ο πραγματικός αφέντης στη Μόσχα», όπως σχολιάζεται σήμερα από πολιτικούς παρατηρητές εκεί.

Όμως, ο Ομπάμα ήταν κατηγορηματικός στο (δημόσιο) διαχωρισμό του : «Εγώ για πρωθυπουργό γνωρίζω τον κ. Πούτιν, όμως για πρόεδρο της Ρωσίας γνωρίζω τον κ. Μεντβέντεφ».
ΝΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube