Weather Icon
Γενικά θέματα 7 Ιουλίου 2009

Υπεγράφη η σύμβαση των 6 υποβρυχίων Τύπου 214 για το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό

Η ThyssenKrupp Technologies ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή σύμβασης χθες 2 Ιουλίου με αντικείμενο 6 σύνολα υλικών για την κατασκευή υποβρυχίων Τύπου 214 στην Τουρκία. Η σύμβαση υπεγράφη με τα ναυπηγεία Howaldtswerke-Deutsche Werft GmbH (HDW) του Κιέλου -θυγατρική της ThyssenKrupp Technologies- και της εταιρείας χρηματοοικονομικών και διαχειριστικών υπηρεσιών MarineForce International (MFI) του Λονδίνου.

Τα 6 υποβρύχια, εξοπλισμένα με σύστημα Πρόωσης Ανεξάρτητης του Αέρα (ΑΙΡ) κυψελών καυσίμου της HDW, θα κατασκευασθούν στα ναυπηγεία του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (TDK) στο Γκιολτσύκ, όπου ναυπηγήθηκαν ήδη 11 υποβρύχια Τύπου 209. Η ανακοίνωση τονίζει πως με την παραγγελία αυτή, το σύνολο υποβρυχίων με ΑΙΡ κυψελών καυσίμου διεθνώς αυξάνεται σε 36.

Η σύμβαση υπεγράφη σε διάστημα συντομότερο του έτους από την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας (SSIK) υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Ρ. Τ. Ερντογάν στις 22 Ιουλίου 2008, για έναρξη σχετικών διαπραγματεύσεων με την επιλεγείσα κοινοπραξία. Υποψηφιότητα για το πρόγραμμα έθεταν οι κρατικοί ναυπηγικοί όμιλοι DCNS της Γαλλίας και Navantia της Ισπανίας, με τα υποβρύχια τύπου Marlin και S80A αντίστοιχα, αλλά η επικράτηση του Τύπου 214 ήταν απολύτως προβλέψιμη. Τα τουρκικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης επαναλαμβάνουν τις δηλώσεις του Β. Γκιονούλ στις 22 Ιουλίου 2008, κατά τις οποίες το κόστος του προγράμματος υπολογίζεται σε €2,5 δισ, τα υποβρύχια θα κατασκευασθούν στα ναυπηγεία του TDK στο Γκιολτσύκ και θα αρχίσουν να παραδίδονται το 2015, με εγχώρια βιομηχανική συμμετοχή της τάξης του 80% περιλαμβανόμενων περί των 20 κύριων συστημάτων και υποσυστημάτων τουρκικής ανάπτυξης και παραγωγής.

hellenicdefense.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube