Weather Icon
Γενικά θέματα 11 Ιουλίου 2009

«Μύρισε» άλλα 11 κιλά ηρωίνης ο «Ντιέγκο»


Όλο και περισσότερους νεαρούς Λιθουανούς χρησιμοποιούν ως «βαποράκια» τα διεθνή κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών από την Τουρκία για να μεταφέρουν στην Αθήνα μεγάλες ποσότητες «λευκού θανάτου». Όμως, στα σύνορα παραφυλάει άγρυπνος φρουρός ο… «Ντιέγκο», ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος των τελωνείων!του Μανώλη Βάϊα
Για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα ημέρες, ο σκύλος ανιχνευτής κατάφερε να εντοπίσει την ηρωίνη που μετέφερε ένας 21χρονος Λιθουανός, παρά το γεγονός ότι ήταν καλυμμένη με φύλλα κανέλλας για να παραπλανηθεί από την έντονη μυρωδιά της! Οι τελωνειακοί του μεθοριακού σταθμού Κήπων Έβρου βρήκαν σε ειδικά διαμορφωμένα διπλά τοιχώματα της βαλίτσας του νεαρού πέντε συσκευασίες καθαρής ηρωίνης συνολικού βάρους 10 κιλών και 760 γραμμαρίων!

Ο νεαρός που ταξίδευε σε λεωφορείο το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο της γραμμής Κωνσταντινούπολης –Αθηνών, ομολόγησε ότι πήρε μέσω… Ίντερνετ (!) την εντολή για τη μεταφορά της βαλίτσας και θα την παρέδιδε σε άγνωστο άτομο το οποίο θα τον πλησίαζε στην Αθήνα και θα του έδινε ως αμοιβή 500 ευρώ.

Το «βαποράκι» από τη Λιθουανία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης και θα ακολουθήσει το ίδιο «δρομολόγιο» (προς τη φυλακή) που πήρε την 1η Ιουλίου ένας 24χρονος συμπατριώτης του που, με την ίδια ακριβώς μέθοδο, μετέφερε στη βαλίτσα του 7,5 κιλά ηρωίνης.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube