REAL TIME |

Weather Icon

Παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Twitter για το Ιράν

Παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Twitter για το Ιράν

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρενέβη στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Twitter», ζητώντας να συνεχιστεί η λειτουργία της επειδή διαπιστώθηκε ότι έπαιζε σημαντικό ρόλο στην κινητοποίηση των οπαδών της αντιπολίτευσης στο Ιράν.

Αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι «Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών βρισκόταν σε επαφή κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου με τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας του μικρο-μπλογκ για να τους επισημάνει ότι ενεργεί ως ένα σημαντικό μέσο επικοινωνίας και για εμάς αλλά και για το Ιράν».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από τους υπευθύνους της ιστοσελίδας ν΄ αναβάλουν τη συντήρησή της, η οποία είχε προγραμματιστεί για το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Ο στόχος ήταν να υπάρχει η δυνατότητα στους οπαδούς του ηττημένου Μιρ Χουσέιν Μουσαβίν να επικοινωνούν μέσω του υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης και ν’ ανταλλάσσουν μηνύματα κατά της κρατικής καταστολής.

Ο αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών αρνήθηκε να διευκρινίσει ποιος συμμετείχε στις συνομιλίες με το Twitter αλλά διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

ΠΗΓΗ http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=4522155

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube