Weather Icon

Ο ιρακινός αντιπρόεδρος αλ Χασίμι προειδοποίησε το PKK να αφοπλιστεί

Ο ιρακινός αντιπρόεδρος αλ Χασίμι προειδοποίησε το PKK να αφοπλιστεί


Ο ιρακινός αντιπρόεδρος Ταρίκ αλ Χασίμι προειδοποίησε το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ η να αφοπλιστεί η να αποχωρήσει από το Ιράκ.
“Το PKK θα καταθέσει τα όπλα του η θα αποχωρήσει από το Ιράκ”, δήλωσε ο σουνίτης πολιτικός προς τον τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό TRT κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στην Τουρκία.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το Ιράκ είναι διατεθειμένο να υποστηρίξει την ανάληψη δράσης κατά του PKK, αλλά οι ιρακινές δυνάμεις είναι πολύ αδύναμες για να κινηθούν εναντίον των ανταρτών του PKK.

Η Τουρκία και το Ιράκ ανακοίνωσαν μία στρατιωτική συμφωνία η οποία προβλέπει την συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα εκπαίδευσης και εξοπλισμών.

Το PKK, που θεωρείται ως τρομοκρατική οργάνωση από ΗΠΑ και ΕΕ, διατηρεί βάσεις στις κουρδικές αυτόνομες περιοχές στο βόρειο Ιράκ από τις οποίες έχει εξαπολύσει αρκετές επιθέσεις εναντίον της γειτονικής Τουρκίας.
Nooz.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube