Γενικά θέματα 2 Ιουνίου 2009

Νεκρός o μουλάς Μανσούρ Ηγέτης των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

Νεκρός o μουλάς Μανσούρ Ηγέτης των Ταλιμπάν  στο Αφγανιστάν

Ένας από τους πλέον επικίνδυνους ηγέτες των Ταλιμπάν στην επαρχία Χέλμαντ του Αφγανιστάν, ο μουλάς Μανσούρ, σκοτώθηκε την Δευτέρα κατά την διάρκεια επιχείρησης με ελικόπτερα των βρετανικών δυνάμεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας.

«Οι βρετανικές δυνάμεις διεξήγαγαν με επιτυχία επιχείρηση ακριβείας εναντίον ενός από τους πιο επικίνδυνους άνδρες της Χέλμαντ και εναντίον κάποιου που θεωρούμε ως τον πιο επικίνδυνο άνδρα στην επαρχία της Λασκάρ Γκα», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Νικ Ρίτσαρντσον, εκπρόσωπος των βρετανικών δυνάμεων στην περιοχή.

«Στις παράνομες δραστηριότητες του μουλά Μανσούρ περιλαμβάνεται η κατασκευή και η προμήθεια εκρηκτικών μηχανισμών καθώς και ο σχεδιασμός βομβιστικών επιθέσεων που εκτείνεται από την Λασκάρ Γκα μέχρι και το Γκερέσκ στην Χέλμαντ», πρόσθεσε ο υπεύθυνος σε ανακοίνωση του υπουργείου.

«Ο μουλάς Μανσούρ βρισκόταν στο επίκεντρο των προσπαθειών και είχε σκοτώσει και τραυματίσει Βρετανούς στρατιώτες και στρατιώτες του ΝΑΤΟ. Αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τους Ταλιμπάν», συμπλήρωνε η ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείο Άμυνας.

Από τις επιθέσεις που είχε πραγματοποιήσει ο μουλάς Μανσούρ, δύο Βρετανοί στρατιώτες είχαν χάσει την ζωή τους στο Γκερέσκ στις 7 Μαΐου, ενώ συνολικά 165 Βρετανοί έχουν σκοτωθεί από το τέλος του 2001 στο Αφγανιστάν.

athina984.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube