Weather Icon
Γενικά θέματα 17 Ιουνίου 2009

Υπόθεση για βιβλίο του John Le Carre

Υπόθεση για βιβλίο του John Le Carre

17 Ιουνιου
Πρακτορείο Bloomberg
Δύο Ιάπωνες άνδρες συνελήφθησαν στην Ιταλία μετά από προσπάθεια , να περάσουν στην Ελβετία $ 134 δισ. σε κυβερνητικά ομόλογα των ΗΠΑ. Η γνησιότητα των τίτλων εξετάζεται..
Περισσότερα στο bloomberg.com
Τελικά :
Οι ΗΠΑ δήλωσαν σήμερα ( 18/6/09) ότι τα ομόλογα του αμερικανικού κράτους αξίας 134 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που κατασχέθηκαν από την ιταλική αστυνομία πριν από δυο εβδομάδες ήταν χονδροειδείς πλαστογραφίες. Αυτά τα χρεόγραφα είχαν κατασχεθεί στις 4 Ιουνίου από τις αποσκευές δυο Ιαπώνων ηλικίας περίπου πενήντα ετών–που ταξίδευαν με ένα τρένο προερχόμενο από την Ιταλία–από την ιταλική υπηρεσία οικονομικού εγκλήματος (GDF) που έκανε έλεγχο στον διεθνή σταθμό του Σιάσο, στο ελβετικό έδαφος.Η ιταλική αστυνομία αμφισβήτησε την αυθεντικότητα αυτών των 249 ομολόγων που έφεραν την σφραγίδα της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας, και η ονομαστική αξία του καθενός ήταν 500 εκατομμύρια δολάρια, καθώς και δέκα “ομόλογα Κένεντι” ονομαστικής αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων το καθένα.”Αυτό που είδαμε είναι μόνο μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο. Όμως και με αυτό ακόμη μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι αυθεντικά ομόλογα του υπουργείου Οικονομικών. Δεν μοιάζουν καθόλου με τους πραγματικούς τίτλους του Υπουργείου”, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του Γραφείου δημόσιου χρέους στην Ουάσινγκτον, Στέφεν Μέγιερχαρντ, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ δεν τυπώνουν πλέον τίτλους δημόσιου χρέους (κρατικά ομόλογα) από το 1996.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube