Weather Icon
Γενικά θέματα 4 Ιουνίου 2009

Αεροσκάφος F-16 κατέπεσε κοντά στα Ιωάννινα, σώος ο χειριστής


Αεροσκάφος F-16 Block 50 έπεσε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους 5 μίλια ανατολικά των Ιωαννίνων. Ο πιλότος πρόλαβε και εγκατέλειψε το αεροσκάφος, κάνοντας χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος.
Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, ο πιλότος είναι καλά στην υγεία του και επικοινωνεί με το ελικοπτέρου Super Puma που κατευθύνεται στο σημείο για να τον περισυλλέξει. Επίσης στο σημείο σπεύδουν και επίγειες δυνάμεις για τον εντοπισμό του. Το αεροσκάφος ανήκε στην 347 μοίρα της 111ης πτέρυγας μάχης στην Αγχίαλο.
ΕΛΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ανακοίνωση Τύπου Πολεμικής Αεροπορίας
To Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι, σήμερα 04 Ιουνίου 2009 και περί ώρα 10:33, εγκαταλείφθηκε επιτυχώς μονοθέσιο μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 Block 50 της 111 Πτέρυγα Μάχης/ 347 Μοίρας, 8 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της πόλης των Ιωαννίνων.
Ο Ιπτάμενος έχει 1.200 ώρες πτήσεων συνολικά εκ των οποίων οι 600 ώρες στο F-16 Block 50 και χαρακτηρίζεται έμπειρος. Είναι πολύ καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για προληπτικούς λόγους.
Το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν το υπ’ αριθμ 059, με ημερομηνία κατασκευής 22 Ιανουαρίου 1998. Αφίχθη στην Ελλάδα την 23 Απριλίου 1998 και είχε συμπληρώσει 2.150 ώρες πτήσεως.
Για την διερεύνηση του ατυχήματος συστάθηκε επιτροπή από εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας.
Αντισμήναρχος (Ι) Δημ. Τσιρογιαννίδης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube