REAL TIME |

Weather Icon

Βραβείο αρχιτεκτονικής σε ελληνικό σχολείο της Αυστραλίας

Βραβείο αρχιτεκτονικής σε ελληνικό σχολείο της Αυστραλίας

Πρόκειται για το πρώτο δημοτικό σχολείο που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο τα τελευταία 28 χρόνια.
Το βραβείο αρχιτεκτονικής δημοσίου κτιρίου της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας απονεμήθηκε στο Ελληνορθόδοξο Κολλέγιο των Αγίων Πάντων, το οποίο κόστισε 7,3 εκατ. δολάρια (4,5 εκατ. ευρώ).
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Αντώνιος Τσούτσας είπε ότι πρόκειται για ένα έργο που χρειάστηκε σχεδόν 20 χρόνια. Ο αρχιτέκτονας Άγγελος Χανταλέπας, ο οποίος σχεδίασε το κτίριο, ανέφερε ότι το έργο αποδεικνύει τι μπορούν να καταφέρουν οι ελληνικές κοινότητες.
Σύμφωνα με τον κ. Χανταλέπα, στόχος ήταν να κατασκευαστεί ένα υπέροχο σχολείο που θα θυμούνται οι μαθητές. Η ελληνική κοινότητα που χρηματοδότησε το σχολείο νιώθει περήφανη για τα κτίρια της.
Οι Έλληνες μετανάστες των προηγούμενων δεκαετιών χρηματοδότησαν την κατασκευή εκκλησιών και σχολείων, καθώς ερχόμενοι από χωριά της Ελλάδας έδιναν ιδιαίτερη σημασία στα κτίρια αυτά ως κέντρα της ζωής της κοινότητας.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube