REAL TIME |

Weather Icon

Τον γιο του όρισε διάδοχό του ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ

Τον γιο του όρισε διάδοχό του ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ

Πιονγιάνγκ: Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ επέλεξε τον γιο του για να τον διαδεχθεί στο ανώτατο αξίωμα της χώρας, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της Νοτίου Κορέας.Δύο εφημερίδες και ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης βεβαιώνουν πως η μυστική υπηρεσία της Νοτίου Κορέας έχει ήδη ενημερώσει τη Βουλή για την εξέλιξη αυτή.Συγκεκριμένα, οι αξιωματικοί του καθεστώτος της Β.Κορέας έχουν λάβει εντολή να υποστηρίζουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν μετά την πυρηνική δοκιμή της 25ης Μαΐου.
Πολλά έχουν ακουστεί τους τελευταίους μήνες σχετικά με το ποιος θα διαδεχθεί τον Κιμ Γιονγκ Ιλ, ειδικά μετά το εγκεφαλικό που υπέστη πέρυσι, αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Αναλυτές του BBC εκτιμούν ότι οι πρόσφατες πολεμικές δραστηριότητες της Πιονγιάνγκ, με αποκορύφωμα την πυρηνική δοκιμή της περασμένης εβδομάδας, αποσκοπούν στην ενδυνάμωση της θέσης του Κιμ Γιονγκ Ιλ, προκειμένου ενισχυμένος να ορίσει το διάδοχό του.

Όπως δήλωσε στο Associated Press ο βουλευτής της αντιπολίτευσης, που επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της Σεούλ έχει ενημερωθεί για την εξέλιξη, το καθεστώτος της Βορείου Κορέας υποσχέθηκε πίστη και υποταγή στον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Λίγα είναι γνωστά για τον νεότερο γιο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, για τον οποίο πιστεύεται ότι γεννήθηκε το 1983 ή στις αρχές του 1984. Κατά πληροφορίες από τον Τύπο της Νοτίου Κορέας μιλάει αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά, ενώ έμαθε και σκι στο ελβετικό σχολείο που φοίτησε.

Φωτογραφίες του από την ενήλικη ζωή του δεν υπάρχουν, ενώ εγείρονται και ερωτήματα εάν η εκλιπούσα μητέρα του, Γιαπωνέζα χορεύτρια Κο Γιονγκ Χούι ήταν επίσημη σύζυγος ή ερωμένη του Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας έχει τρεις γιους, αλλά ο Κιμ Γιονγκ Ουν λέγεται ότι του μοιάζει περισσότερο από όλους και έχει τις μεγαλύτερες ηγετικές ικανότητες.

Πηγή: news.in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube