REAL TIME |

Γενικά θέματα 21 Ιουνίου 2009

Κατασκοπευτικό αεροσκάφος περιπολεί τα βόρεια σύνορα των ΗΠΑ

Νέο κατασκοπευτικό αεροπλάνο των ΗΠΑ δοκιμάζεται σε αποστολή επιτήρησης των βόρειων συνόρων με τον Καναδά , με σκοπό την περιφρούρηση περάσματος λαθρεμπορίου ναρκωτικών και τσιγάρων . Το αεροσκάφος το οποίο δεν έχει ονομασία όπως τα περισσότερα κατασκοπευτικά , πετάει πάνω από τη λίμνη Οντάριο και τον ποταμό St. Lawrence από τις 8 Ιουνίου στα 19.000 πόδια. Έχει δυνατότητα πτήσης 18 ωρών χωρίς ανεφοδιασμό και μπορεί να κάνει λήψεις φωτογραφιών και βίντεο υψηλής ευκρίνειας σε οποιοδήποτε αντικείμενο ή στόχο που βρίσκεται σε απόσταση μέχρι 25 μιλίων .

Τα κατασκοπευτικά αεροπλάνα έχουν δοκιμαστεί στην παρακολούθηση των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό , αλλά και στις περιπολίες των θαλάσσιων συνόρων .

Οι περιπολίες αυξήθηκαν κατακόρυφα μετά την 11η Σεπτεμβρίου , ενώ τα αεροσκάφη πράκτορες εξοπλίστηκαν με ανιχνευτές μετάλλων, κίνησης και θερμότητας . Σύμφωνα με το FBI η χρήση των αεροπλάνων παρακολούθησης έχει οδηγήσει στον εντοπισμό «καραβανιών λαθρεμπόρων» , ενώ από το 2005 έως το 2008 έχουν κατασχεθεί από τις αρχές 11 τόνοι ναρκωτικών μόνο από τα ανατολικά σύνορα χάρη στους «ιπτάμενους πρακτορες».
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube