Weather Icon
Γενικά θέματα 5 Ιουνίου 2009

Οι Τσέχοι δεν θέλουν την Τουρκία

Οι Τσέχοι δεν θέλουν την Τουρκία

Το 62% των Τσέχων πολιτών τάσσονται κατά της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., ενώ το 38% την υποστηρίζουν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που μετέδωσε προχθές βράδυ η δημόσια τσεχική τηλεόραση.

Ειδικότερα, το 11% των Τσέχων πολιτών τάσσονται «σίγουρα υπέρ» της τουρκικής ένταξης στην Ε.Ε., το 27% «μάλλον υπέρ», ενώ το 27% τάσσονται «σίγουρα εναντίον» και το 35% εκφράζονται «μάλλον εναντίον» της ένταξης της Τουρκίας.
Η πλειοψηφία των Τσέχων πολιτών (58%) εκφράζουν επιφυλάξεις για μια νέα διεύρυνση της Ε.Ε., ενώ από τις χώρες που θα προτιμούσαν να ενταχθούν στην Ε.Ε. οι Τσέχοι προκρίνουν τη Σερβία, με ποσοστό 52%.
Οι Τσέχοι εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί ως προς τη λειτουργία της Ε.Ε. και σύμφωνα με προηγούμενη δημοσκόπηση του ευρωβαρομέτρου, μόλις το 24% φέρονται αποφασισμένοι να συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές, οι οποίες στην Τσεχία θα διεξαχθούν Παρασκευή και Σάββατο. Μικρότερο ποσοστό συμμετοχής στις Ευρωεκλογές καταγράφει το ευρωβαρόμετρο στη γειτονική Σλοβακία, όπου μόλις το 19% φέρονται αποφασισμένοι να συμμετάσχουν σε αυτές.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube