Γενικά θέματα 1 Ιουνίου 2009

Μαχμούντ Αμπάς:Δείγμα γραφής σε όσα υποσχέθηκε στον Μπαράκ Ομπάμα.

Μαχμούντ Αμπάς:Δείγμα γραφής σε όσα υποσχέθηκε στον Μπαράκ Ομπάμα.

Τρεις μέρες μετά την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, έδωσε δείγμα γραφής ότι θα τηρήσει όσα υποσχέθηκε στον Μπαράκ Ομπάμα, με αντάλλαγμα τη στήριξή του στη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.
Ο Αμπάς είχε δηλώσει ότι θα επιβάλει τον νόμο και την τάξη, αλλά και θα τηρήσει «όλες τις δεσμεύσεις σύμφωνα με τον οδικό χάρτη, από το άλφα ως το ωμέγα».

Έτσι, χθες, οι πιστές σε αυτόν και τη Φατάχ δυνάμεις ασφαλείας στη Δυτική Όχθη, πραγματοποίησαν μια από τις μεγαλύτερες και πιο αιματηρές επιχειρήσεις σε βάρος της Χαμάς.

Συγκεκριμένα, στην πόλη Καλκίλια, δεκάδες αστυνομικοί που είχαν εκπαιδευτεί από Αμερικανούς ειδικούς, περικύκλωσαν κρησφύγετο της ισλαμικής οργάνωσης όπου είχαν καταφύγει δύο από τα κορυφαία στελέχη της στην περιοχή. Στην καταιγιστική ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε, έχασαν τη ζωή τους οι δύο προαναφερθέντες, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, καθώς και τρεις αστυνομικοί.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει νέα ένταση στην ενδοπαλαιστινιακή αντιπαράθεση, καθώς η Χαμάς αναμένεται ότι θα αντιδράσει άμεσα. Μάλιστα, εκπρόσωπός της στη Γάζα, την οποία η ισλαμική οργάνωση ελέγχει πλήρως, χαρακτήρισε τον Αμπάς «πιστό στους σιωνιστές» και τον κατέστησε προσωπικά υπεύθυνο «για το έγκλημα και τις συνέπειές του».
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube